Cea mai populară aplicaţie de comunicare, WhatsApp, va putea rula în curând simultan pe mai multe device-uri, fără a mai fi nevoie de intermedierea telefonului.

Mark Zuckerberg în persoană a anunţat că WhatsApp va oferi în curând posibilitatea folosirii aplicaţiei pe mai multe dispozitive simultan. Asta spre deosebire de modul în care serviciul funcţiona până acum pe PC-uri şi tablete, unde totul traficul era trecut mai întâi prin aplicaţia de smartphone, care era şi singura ce putea verifica identitatea utilizatorului.

În viitoarea configuraţie, fiecare aplicaţie WhatsApp (de telefon, tabletă ori PC) va funcţiona autonom, iar datele şi conversaţiile vor fi sincronizate între toate device-urile pe care utilizatorul le foloseşte pe un cont, potrivit news.ro.

Va exista şi o limită pentru această facilitate – cel mult patru dispozitive vor putea fi folosite simultan pe un singur cont de WhatsApp.

Cu aceeaşi ocazie, şeful Facebook a anunţat că, în curând, va exista o aplicaţie WhatsApp nativă de iPad.

WhatsApp va extinde în viitorul apropiat şi funcţia de ştergere automată a mesajelor, pentru protejarea intimităţii. Pe lângă opţiunea actuală, care facilitează ştergerea automată a mesajelor la şapte zile după trimitere, utilizatorii vor avea şi opţiunea ştergerii acestora imediat după trimitere.

Ştergerea imediată va funcţiona pentru mesaje scrise, precum şi pentru imagini şi clipuri video – toate acestea vor fi şterse automat, imediat după ce destinatarul le-a văzut.

Nu există însă un termen clar pentru lansarea noilor facilităţi, tot ce a putut spune şeful Facebook fiind “în curând”.

 

Sursa: PS NEWS

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.