Cea de-a treia ediție a Winter GO Festival se va desfășura în perioada 3 – 10 februarie la Vatra Dornei și se adresează tuturor iubitorilor de GO din lume.

Aceștia sunt invitați să descopere o lume complexă, aflată într-o permanent reinventare, în care pasiunea, energia, și tehnica sunt împletite cu creativitate pentru a oferi o nouă perspectivă asupra cotidianului.

Participanții vor avea acces la competiții naționale și internaționale unde vor participa jucatori de GO din topul European şi workshop-uri sustinute de antrenori de talie mondială.

Foarte popular în zona asiatică, unde este recunoscut ca regele de necontestat al sporturilor minṭii, jocul de Go poate avea o contribuṭie semnificativă în educarea tinerei generaṭii. Din acest motiv, o mare parte a  activităṭilor din cadrul festivalului de Go sunt dedicate copiilor de toate vârstele.

Jocul de Go, cel mai vechi joc de strategie, este o moștenire culturală foarte prețuită în emisfera asiatică.

Inventat în China unde era considerat una din cele patru arte care stau la temelia educației, s-a răspândit ulterior în Korea și Japonia, unde a devenit jocul preferat al samurailor.

Practicat în prezent de zeci de milioane de oameni, jocul continuă să stea la unul din punctele de

convergență ale sportului, culturii și artei.

În contextul Go-ului European, Vatra Dornei este un nume cu rezonanță. Acest lucru se datorează unei generații deosebite de jucători, formată acum mai bine de 20 de ani, care a avut un effect major pe scena Go-ului european și mondial.

În anul 2017, prima ediție a Festivalului de iarnă la GO a strâns peste 100 de jucători la cele 5 turnee.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.