Wizz Air  a anunțat astăzi deschiderea unei baze noi în Suceava, extinzându-și operațiunile în România. Odată cu alocarea a două noi aeronave moderne Airbus A321neo, Wizz Air oferă acum 11 rute către 7 țări de pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava. Noua aeronavă va sprijini zborurile pe cinci noi rute, către Paris-Beauvais (Franța), Bruxelles-Charleroi (Belgia), Veneția-Treviso (Italia), Larnaca (Cipru) și Eindhoven (Olanda). Biletele pentru noile rute sunt deja disponibile online pe wizzair.com și prin intermediul aplicației pentru mobil începând cu 24,99 EUR / 119 RON.

Veștile bune au fost date în cadrul unei conferințe de presă la care au luat parte președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, Evelin Jeckel, Acting Network Officer la Wizz Air, Ioan Măriuța, directorul Aeroportului Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava.

„Suntem încântați să anunțăm astăzi deschiderea bazei noastre de la Suceava și alocarea a două aeronave moderne Airbus A321neo, care vor sprijini operațiunile pe cinci rute noi cu plecare din frumosul oraș al Sucevei. Acest anunț marchează o etapă importantă pentru rețeaua noastră din România, care include acum 11 rute cu plecare din Suceava, către 7 țări. Pe măsură ce continuăm să ne extindem rețeaua în România, anunțul ne susține strategia de creștere și angajamentul de a oferi tarife ultra-reduse către destinații diverse din Europa. Așteptăm cu nerăbdare să ne întâmpinăm pasagerii la bordul zborurilor noi și al celor existente, cu plecare de la noua noastră bază din Suceava!”, a spus Evelin Jeckel, Acting Network Officer la Wizz Air.

Cu o nouă bază și două aeronave alocate în Suceava, Wizz Air își reafirmă angajamentul față de aeroporturile regionale și de a oferi destinații populare la tarife ultra-reduse cât mai multor pasageri, în cel mai sustenabil mod posibil. Începând cu 15 decembrie, românii pot călători de la Suceava la Paris-Beauvais în zilele de joi și sâmbătă. O zi mai târziu, pe 16 decembrie, vor începe zborurile din Suceava către Bruxelles-Charleroi în fiecare luni, miercuri și vineri, iar spre Veneția-Treviso în fiecare luni și vineri. În plus, începând cu 17 decembrie, pasagerii pot călători către Larnaca și Eindhoven, ambele cu plecare în zilele de marți și sâmbătă.

„Mă bucură aceste vești și, sunt convins, că și pe suceveni îi bucură. Asta ne obligă și pe noi, cei care răspundem de Aeroportul Suceava, să anunțăm câteva vești. În prezent, de pe Aeroportul «Ștefan cel Mare» se zboară către opt destinații externe, din care șase permanente și două de vacanță, 50 de curse pe săptămână și o medie de 2500 de pasageri pe zi. În luna iulie, Aeroportul Suceava a fost tranzitat de 80.829 de pasageri, pe locul cinci în țară. În primele șapte luni ale anului 2022, de pe Aeroportul Suceava au zburat 445.174 de pasageri, mai mult decât în întreg anul 2019. Până la sfârșitul anului estimăm că vor fi înregistrați 700.000 de pasageri. Aeroportul nostru este foarte căutat și asta ne obligă să dăm imediat drumul la studii și proceduri pentru finanțarea unui mare terminal nou. În prima ședință a Consiliului Județean de la finalul acesti luni vom supune votului un proiect de hotărâre privind creșterea gradului de securitate pentru Aeroportul Suceava, ce se ridică la peste 12 milioane de euro, pe POIM”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

 

De cealaltă parte, directorul Aeroportului Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava, Ioan Măriuța, a declarat că demersurile companiei aeriene reprezintă un pas important pentru dezvoltarea Aeroportului, dar și a zonei.

„Deschiderea bazei operaţionale Wizz Air la Aeroportul Suceava, cu siguranţă reprezintă un pas important în dezvoltarea aeroportului dar şi a  zonei pe care acesta o deserveşte. Creşterea numărului de operaţiuni și a diversificării portofoliului de destinaţii vor aduce efecte benefice pentru mediul de afaceri, turism, dar vor duce şi la crearea de noi locuri de muncă prin diversificarea activităţilor aeronautice în zonă. Succesul de care ne bucurăm pe destinaţiile pe care le operează deja Wizz Air pe Aeroportul Suceava, demonstrează faptul că există cerere şi interes din partea întregii comunităţi deservite. Mulţumim Wizz Air pentru încredere. Sperăm să fie un parteneriat de lungă durată şi benefic pentru ambele părţi”, a spus Ioan Măriuța.

 

NOILE RUTE WIZZ AIR DIN SUCEAVA

 

RUTE ZILE ÎNCEPÂND CU DE LA**
Suceava – Paris-Beauvais joi, sâmbătă 15 decembrie 24,99 EUR / 119 RON
Suceava – Bruxelles-Charleroi luni, miercuri, vineri 16 decembrie 24,99 EUR / 119 RON
Suceava – Veneția-Treviso luni, vineri 16 decembrie 24,99 EUR / 119 RON
Suceava – Larnaca marți, sâmbătă 17 decembrie 24,99 EUR / 119 RON
Suceava – Eindhoven marți, sâmbătă 17 decembrie 24,99 EUR / 119 RON

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.