Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est și cea mai mare linie aeriană din România, a operat azi primul zbor de la Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava spre Milano Bergamo.

Cursa va fi operată de două ori/săptămână, miercurea și duminica. Aceasta este prima rută de la al 9-lea aeroport Wizz Air din România și va fi urmată în scurt timp de o a doua rută cu tarife scăzute, care va asigura conexiunea între Londra Luton și Suceava cu patru zboruri săptămânale, începând cu 19 august.

„Astăzi încep cursele dinspre Milano spre Suceava și retur, iar bucuria mea este să anunț că rata de ocupare este de 83% a aeronavei care vine astăzi de la Milano. Sunt bucuros că am astăzi ocazia să mă întâlnesc și cu directorul de dezvoltare a companiei Wizz Air, Balash Zidar. Ne vom întâlni să vorbim despre dezvoltarea acestor relații cu compania Wizz Air și perspectivele acestei companii în zona noastră”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Președintele CJ a mai declarat că a invitat o echipă de jurnaliști din străinătate pentru a face reclamă aeroportului și zonei Bucovinei.

Suceava - Milano Bergamo„În momentul de față avem discuții pentru destinația Torino, însă totodată am observat că sunt cereri pentru Spania, Belgia și Grecia. Vom vedea ce vom putea face în perioada următoare, deoarece noi avem interes să deschidem cât mai multe linii aeriene”, a concluzionat Flutur.

România este o piață esențială pentru Wizz Air, iar prezența WIZZ a crescut semnificativ de la lansarea primelor operațiuni locale în 2007.

„Suntem încântați să începem astăzi, 3 august, operațiunile de la al 9-lea aeroport din România și să poziționăm Wizz Air printre principalele companii care contribuie la economia locală și la turismul din Suceava și din regiune. Ruta care va fi operată de astăzi facilitează accesul spre Milano Bergamo la tarife reduse. Milano este o destinație foarte populară din multe țări și de la multe aeroporturi și sperăm să devină curând o alegere preferată pentru un scurt city break sau o călătorie de afaceri și pentru clienții din Bucovina”, a declarat Tamara Vallois, șef comunicare Wizz Air.

Aceasta a subliniat că noua rută evidențiază încă o dată angajamentul Wizz față de piață, dar și poziția de lider pe care am obținut-o în România mulțumită rețelei diversificate, în continuă dezvoltare, și experienței plăcute la bord, pe care le-o oferim clienților români, la tarife scăzute.

Prima aterizare a unui avion Wizz Air pe Aeroportul Ștefan cel Mare Suceava„Astăzi este o zi istorică pentru aeroportul «Ștefan cel Mare» Suceava, deoarece este prima cursă regulată internațională după modernizarea aeroportului, pe deoparte, și pentru faptul că pentru prima dată la aeroportul din Suceava aterizează o aeronavă Airbus”, a declarat Ioan Măriuța, directorul general al Aeroportului „Ștefan cel Mare” Suceava.

Directorul general a subliniat că în luna octombrie, 2011, a fost semnat contractul de finanțare pentru modernizarea suprafeței de mișcare, amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigație tip ils și un nou turn de control.

„Piatra de temelie a fost pusă de președintele Consiliului Județean Suceava de atunci, Gheorghe Flutur. Am început lucrările în august 2013 și au fost definitivate în decembrie 2015. Mulțumesc tuturor celor implicați”, a mai declarat Ioan Măriuța.

Wiiz Air va opera zborurile pe aeroportul din Suceava cu aeronave Airbus A320, cu o capacitate de 180 de locuri. Aceasta este cea mai mare companie low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 71 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 450 de rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 124 de destinaţii din 38 de ţări.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.