Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” Moldovița a organizat și derulat cel de-al doilea Workshop „Stagiile de practică: retrospectivă, rezultate, impact și noi posibilități!” prevăzut în cadrul Activității A5.1 „Desfășurarea de campanii de informare coordonată în ambele sensuri: de la companii/sectorul privat către unitățile de învățământ, privind nevoile de instruire, precum și de la unitățile de învățământ către agenții economici/partenerii de practică, pentru a răspunde nevoilor actuale și viitoare ale pieței muncii, la nivel national/ regional/local”.

Workshopul a avut ca scop diseminarea rezultatelor și bunelor practici obținute în cadrul proiectului „Stagii de practică pentru elevi, primul pas pentru o carieră de success”- POCU/633/6/14/ 132290 , după un an de implementare, în cadrul comunității locale”. 

În cadrul workshop-ului a fost realizată o retrospectivă a activităților desfașurate în cadrul proiectului, cu prezentarea principalelor rezultate și a bunelor practici atinse pe parcursul primului an de implementare, privind selecția elevilor participanți la grupul țintă, desfașurarea stagiilor de practică în cadrul partenerilor de practică, desfășurarea activităților de consiliere si orientare în carieră, utilizarea platformei de învățare în activitatea de consiliere a elevilor și ca instrument de sprijin în selecția realizată de către posibilii angajatori a viitorilor angajați, realizarea și dotarea cu echipamente a mediilor de practică din cadrul Liceului Tehnologic „Vasile Cocea” Moldovița, înființarea firmei de exercițiu, extinderea rețelei de parteneri sociali de practică, etc.

Participanții au discutat despre cerințele mediului antreprenorial în ceea ce privește nivelul de competențe, aptitudini și abilități pe care aceștia le vizează în căutarea unui posibil angajat, precum și noi oportunități de parteneriat și de colaborare pe piața locală și națională, sesiunea de discuții oferind exemple de bune practici și schimburi de experiență.

S-au facut propuneri în ceea ce privește implicarea activă a agenților economici parteneri în organizarea competițiilor profesionale, pentru a face experiența cât mai reală și competitivă pentru elevi. 

Echipa de proiect a lăudat reprezențanții comunității locale pentru implicarea în susținerea și promovarea elevilor.

Organizatorii au mulțumit pentru participarea la eveniment reprezentanților autorităților publice locale, agenților economici, cadrelor didactice, experților din echipa de implementare a proiectului și elevilor din grupul țintă al proiectului, între care Primăria comunei Moldovița  prin viceprimarul Cocerhan Romeo, Consiliul Local prin consilierii locali Balabasciuc Mugurel și Oblezniuc Dumitru,  ISJ Suceava prin prof. Hlușneac Elena, ICAS Câmpulung prin ing. Bodnărescu Mioara, Ocolului Silvic Moldovița prin ing. Simion Constantin și Diaconița Paraschiva, Ocolului Silvic Vama prin ing. șef de ocol Puiu Gelu și ing. Prindii Ionuț, Vilei Crizantema prin Moraru Grigore, Vilei Alexandra prin Păcână Paul Leonard, Pensiunea Valcan prin Saghin Brândușa, SC UCITEMAR-FOREST SRL, SC BEST AUTO CONSTRUCT SRL, SV PRIMOLDO SRL, SC MINAGAT SRL și SC COPACO SRL.

„De asemenea, adresăm mulțumiri colectivului de organizare a workshop-ului și colectivului de experți și elevi implicați în desfășurarea evenimentului, respectiv directorul Liceului Tehnologic „Vasile Cocea” Moldovita, prof. Gelu-Gheorghe Clitnovici, managerului de proiect, prof. Alina Popa, expertului în parteneriate, prof. Georgeta Iliesi, expertului în comunicare grup țintă și angajatori, Georgiana Iftimie, expertului în grupuri țintă, prof. Ursescu Ionela, dar și cadrului didactic supervisor 1S – prof. Ciornei Irina, cadrului didactic supervizor – 2S – prof. Rădeanu Alina, specialistului în consiliere și orientare în carieră S – prof. Popescu Marcela, tutorelui de practică – ing. Diaconița Paraschiva, coordonatorului P1 – prof. Gheorghiță Florin și specialistului în consiliere și orientare în carieră P – prof. Cârdei Mihai. Vă mulțumim pentru implicare, profesionalism și colegialitate și mult success în următorul an!”, au transmis organizatorii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.