În ziua de 29 septembrie 2015 s-au împlinit 66 de ani de la înființarea Republicii Populare Chineze, prilej cu care cartea „China”, redactată și coordonată de prof.conf. Alexandru Nedelea și de lector univ. dr. Marilena Oana Nedelea.

 

Impresionat de această inițiativă, XU Feihong, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România a ținut să îi felicite pe cei care au contribuit la apariția acestei cărți, cât și prietenilor din diferite cercuri care au fost preocupați de China de-a lungul anilor.

„Deși din punct de vedere geografic China și România sunt despărțite de o distanță mare, popoarele celor două țări sunt legate sufletește și sentimental între ele. De 66 de ani încoace,popoarele celor două țări s-au ințeles reciproc,s-au ajutat reciproc și au rămas prieteni și parteneri buni. Proverbul <Prietenul la nevoie se cunoaște> ilustrează perfect relațiile dintre cele două țări. Relația dintre China și România este demnă de a fi numită modelul de relație dintre două țări, a precizat XU Feihong.

Cartea „China” descrie pe larg imaginea Chinei din perspectivă politică, economică, culturală, istorică, diplomatică, oferind celor interesați o imagine completă a Chinei moderne.

„Ca ambasador al Republicii Populare Chineze în România, cea mai importantă responsabilitate a mea este să promovez dezvoltarea neîntreruptă a relațiilor dintre China și România. Între cele două țări există o temelie istorică și umană solidă, în toate domeniile de activitate se găsește un potențial uriaș de colaborare, în special datorită faptului că în anul 2013 premierul Chinei Li Keqiang a vizitat România, iar în 2014 premierul român Victor Ponta a vizitat China, liderii celor două țări au indicat o direcție pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale, consolidându-mi hotărârea cu care îmi îndeplinesc atribuțiile funcției mele. Atât eu cât și ambasada chineză în România îi vom sprijini ca întotdeauna pe prietenii români din toate cercurile sociale pentru a contribui la dezvoltarea relațiilor dintre China și România,pentru a promova relațiile bilaterale către un viitor minunat”, a mai menționat ambasadorul Republicii Populare Chineze în România.

Cei interesați, pot procura cartea de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, corp H, camera H 105, telefon 0740019277.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.