Zâmbet într-un colț

Realitate

Continuând ilustrarea zicalelor populare românești, Radu Bercea readuce în atenția dumneavoastră o zicală despre o meteahnă perenă la poalele Carpaților.

Metode

Pentru cei care n-au constatat încă asta, Radu Bercea reia o zicală din bătrâni, mai valabilă astăzi decât oricând altcândva, deoarece dacă altădată o vorbă putea să influențeze puține persoane, astăzi, datorită mass-mediei, ea poate distruge lumea.

Pamflet redundant

Început din obida unui patron de terasă, întâmplător poet care s-a trezit cu soarele exilat de pe cerul urbei unde își duce viața, dialogul dintre Sorin Poclitaru și sfântul cu pricina a ajuns, dacă nu mă-nşel, la episodul 5. Și cum numărul acelora care și-au rostuit igrasie la șlapi e în creștere, ne grăbim să publicăm ultima producție a bardului humorean.

Apel

O caricatură cu umor negru, menit să trezească conștiințe, în care Radu Bercea reușește să contrazică prin imagine ceea ce spune textul. Ar fi de râs dacă n-ar fi adevărat.

Corecții

O caricatură în care Radu Bercea se joacă cu sensurile cuvintelor, și vă incită să faceți la fel.

Memorie

O nouă ilustrare a unei zicători populare, în care Radu Bercea ne aduce aminte de nevoi.

Diviziunea muncii

O veche zicală din care Radu Bercea ar vrea să rețineți că nu cei care produc mâncarea sunt cei care se bucură de ea.

Fatalitate

O nouă zicală în viziunea plasticianului Radu Bercea, pe care nu credem că trebuie să o traducem.

Normalitate

Ne întoarcem la caricaturile ce ilustrează proverbe și zicători, cu una în care Radu Bercea ne aduce aminte de legile naturii.

Ascensiuni subterane

O altă caricatură sibilică a lui Radu Bercea, una menită să reliefeze că nu e nevoie neapărat să sapi groapa cuiva.

Indicator turistic

Există oameni care sunt mai dispuși să viziteze locuri noi decât să-și prezerve sănătatea, pentru aceștia Radu Bercea s-a hotărât să caricaturizeze un Sărsăilă agent de marketing turistic.

Soluții prietenești

Plasticianul Radu Bercea ne dăruiește o altă șaradă fără cuvinte prin care consemnează că nu toate ajutoarele sunt benefice.

Etichete

O caricatură, ceva mai apropiată de umorul negru, în care Radu Bercea a ales să ilustreze zicala - dinafară-i vopsit gardul - în modul său personal

Profesiune de credință

Numărul de politicieni ajunși în fața justiției i-a reamintit lui Radu Bercea o zicală ceva mai veche pe care a ilustrat-o lăsându-vă pe dumneavoastră să decideți dacă mai este sau nu de actualitate

Fatalitate

Una dintre zicalele cele mai actuale, una care se referă din păcate la un întreg popor și-a găsit exprimarea în această caricatură, una de care Radu Bercea râde mânzește.