Zăpada a surprins în mod neplăcut conducătorii auto, motiv pentru care în zilele de 22 și 23 martie, patru accidente rutiere au avut loc în județul Suceava.

În cursul zilei de 22 martie, în afara comunei Mitocu Dragomirnei, un bărbat de 50 de ani, din municipiul Suceava, în timp ce conducea autoturismul, din cauza carosabilului acoperit cu zăpadă, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune laterală cu autoturismul condus de o femeie de 25 de ani, din municipiul Vatra Dornei. La rândul ei, aceasta a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus de un bărbat de 49 de ani din comuna Mitocu Dragomirnei, ambele autovehicule circulând din sens invers primului autovehicul.

Din accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorilor auto de sex masculin, aceștia necesitând 4-6 zile, respectiv 4-5 zile de îngrijiri medicale. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat și le-au fost recoltate probe biologice.

Un alt accident s-a petrecut pe raza comunei Moara. Un bărbat de 50 de ani din municipiul Suceava, în timp ce conducea autoturismul, din cauza neadaptării vitezei la carosabilul acoperit cu gheață, a intrat în derapaj și a pierdut controlul asupra direcției de mers, intrând în coliziune cu un autoturism care circula din sens opus.

Din impact a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului tamponat, acesta necesitând pentru vindecare 1-2 zile de îngrijiri medicale. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero și le-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe raza comunei Drăgușeni a avut loc un al treilea accident, provocat de un bărbat de 63 ani din comuna Holboca, județul Iași, care nu a adaptat viteza la un carosabil acoperit cu gheață, a derapat și l-a accidentat pe un alt bărbat de 30 ani, din municipiul Iași, conducătorul unei autoutilitare ce era oprită pe partea carosabilă.

În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorului autoutilitarei, care a fost diagnosticat cu fractură gambă dreapta, necesitând pentru vindecare un număr de 30-35 de zile de îngrijiri medicale. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind 0.00, după care li s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un al patrulea accident a avut loc în data de 23 martie, în intersecția str. Universității cu Bulevardul 1 Mai din municipiul Suceava. Un bărbat de 34 de ani, localnic, în timp ce conducea autoturismul, a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de un băiat de 18 ani, din comuna Ipotești.

Din accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a celor doi conducători auto, care au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care le-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii îmbibației alcoolice în sânge. Autoturismul care a provocat accidentul avea anvelope de vară pe puntea din spate.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.