Miercuri, 4 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare”, administratorul companiei românești Cobrex Trans, Constantin Apăvăloaie, a anunțat trei noi rute de pe aeroportul sucevean.

Este vorba despre zboruri către București, Madrid și Verona, operate cu aeronave de tip Boeing 737-300, cu o capacitate de 148 de locuri, începând cu data de 14 iunie 2018 și cu o frecvență de 2 zboruri pe săptămână pentru fiecare destinație, în zilele de luni și joi.

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava a precizat că discuțiile cu această companie au început mai demult, dar s-ar materializat acum, iar începând cu data de 16 aprilie biletele se vor pune în vânzare.

„Salut destinațiile Madrid și Verona, dar și cea internă deoarece este bine plasată”, a precizat Gheorghe Flutur.

Președintele CJ a mai spus că până în acest moment 70 de mii de pasageri au zburat de pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” urmând ca până la la finele anului să fie atinsă cifra de 330 de mii de pasageri. Acesta a mai precizat că 6000 de pasageri din Ucraina au ales să se îmbarce de pe aeroportul sucevean. Londra este cea mai solicitată cursă, cu un grad de îmbarcare de 96%, la polul opus fiind Bologna.

Flutur a mai afirmat că se are în vedere în continuare dezvoltarea aeroportului.

„Dintr-un studiu de prefezabilitate a rezultat  suma aproximativă de 17 milioane lei pentru noul terminal, care va avea doua nivele. Va avea doua plecări externe și o sosire și o plecare internă. Totodată s-a aprobat la ministerul de resort derularea unui credit în baza căruia să facem investiția. Durata de execuție va fi de 12 luni. Va fi o capacitate de 560.000 de pasageri cu o creștere de la 200 pasageri /ora la 350 pasageri/ora”, a spus Gheorghe Flutur.

Orarul de zbor a fost prezentat de directorul de dezvoltare al companiei Cobrex Trans, Petru Ștefan Runcan, care a precizat că prețurile practicate se încadrează în categoria celor low-cost, deși serviciile sunt smart fly.

Având baza la București ,primul zbor va fi București (ora 6:00) – Suceava (ora 7:00), iar prețul începe de la 60 de euro per zbor, având inclus în acest preț un bagaj de 20 de kg și o masă caldă.

De la Suceava avionul pleacă la Madrid la ora 7:30 ajunge la 11:45, iar prețul începe de la 140 de euro per zbor, cu bagaj de 20 de kg și o masă caldă inclusă.

Călătorii de la Madrid vor zbura la ora 12:45 spre Suceava, unde vor ajunge la 16:55.

De la Suceava la ora 17:25 cei care vor să viziteze frumoasa Verona vor putea zbura cu Cobrex Trans, urmând a ajunge la 19:55, costul unui bilet fiind de 110 euro. Întoarcerea se face la ora 20:30 de pe aeroportul din Verona și se va ateriza la Suceava la 22:45.

Cei care au venit la Suceava se pot întoarce spre București la ora 23:15, urmând să ajungă în Capitală la ora 00:15.

Biletele se pot achiziționa de pe internet, utilizând pagina proprie www.cobrextrans.com, platforma internațională de vânzări bilete și servicii www.worldticket.com sau direct de la agenția de ticketing din incinta Aeroportului „Ștefan cel Mare” Suceava, dar și de la agențiile de turism partenere din Suceava, Botoșani, Vatra Dornei și Fălticeni.

Directorul Aeroportului Internațional „Ștefan cel Mare”, Ioan Măriuța, a precizat referitor la noul turn de control, că este o chestiune procedurală pentru funcționarea acestuia.

„Doar chestiuni de procedură fac ca turnul nou de control să nu poată fi recepționat. E vorba de un suport de la niște antene. Vom lasă antenele pe turnul vechi, cu condițiile de securitate aferente și vom stabili de comun acord cum vom funcționa mai departe”, a declarat Măriuța.

Zboruri noi de pe Aeroportul Suceava, către Verona și Madrid

În prezent, de pe Aeroportul Suceava operează zboruri compania Tarom spre București și Wizz Air către Londra-Luton, Milano-Bergamo, Roma-Ciampino și Bologna.

 

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.