Zece cetăţeni sirieni, care au încercat să intre ilegal în România, au fost depistați de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi.

Sâmbătă, 8 martie, la nivelul Sectorului PF Rădăuţi, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, s-a desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 21.00, lucrătorii de frontieră au observat, cu ajutorul aparaturii de termoviziune, un grup de persoane care se deplasau dinspre frontieră către interiorul ţării, pe raza localităţii Vicovu de Sus şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

La faţa locului s-a deplasat o echipă de intervenţie, care a interceptat şi reţinut 10 persoane (nouă bărbaţi şi o femeie). Acestea nu vorbeau limba română, fapt pentru care au fost conduse la sediul sectorului, unde s-a stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni sirieni cu vârste cuprinse între 26 şi 42 ani.

Din primele verificări a rezultat faptul că cetăţenii sirienii intenţionau să ajungă în spaţiul Schengen, în speranţa de a-şi găsi un loc de muncă.

„În urma celor constatate, poliţiştii de frontieră suceveni le-au întocmit celor în cauză acte premergătoare săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat. Cele zece persoane au fost predate autorităţilor de frontieră ucrainene, în vederea continuării cercetărilor”, se precizează în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.