Ortopedul Răzvan Bandac, medicul şef al Secţiei de Chirurgie din cadrul Spitalului Județean Suceava, a anunţat că procedura de injectare a plasmei îmbogăţite cu trombocite va fi efectuată, începând de săptămâna viitoare, în cazul a 10 pacienţi eligibili care au fost selectaţi pentru această terapie de regenerare.

Potrivit acestuia, tratamentul a fost lansat săptămâna trecută, iar de acesta au beneficiat doi pacienți.
Au fost două cazuri care au fost tratate. E vorba de un pacient tânăr, cu leziuni izolate, apoi a urmat o pacientă la care s-a efectuat injectarea în ambii genunchi, o pacientă mai în vârstă, cu contraindicații majore pentru intervenţie chirurgicală, în scopul ameliorării durerii şi a creşterii funcţionalităţii genunchilor”, a transmis medicul ortoped.

Acesta a precizat și faptul că cererea pentru efectuarea acestei proceduri este din ce în ce mai mare.
Avem în ultima săptămână 10 pacienți înscriși pentru tratamentul cu PRP și vom începe sesiunea de terapie de săptămâna viitoare și va dura două săptămâni la rând. Toți cei 10 pacienți care s-au înscris sunt pacienți selectați după anumite criterii”, a declarat Răzvan Bandac.

Prețul unei proceduri este de 1.900 de lei, iar pacienţii care vor urma acest tratament vor fi internaţi în regim de spitalizare de zi, cu trimitere de la medicul de familie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.