Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, în conferința săptămânală de presă de miercuri, 20 mai, că în municipiul Suceava se lucrează, în ciuda perioadei dificile pe care o traversăm, se lucrează la zece obiective de investiții
Edilul a spus că se lucrează intens la noua autobază electrică a TPL situată pe strada Căpitan Grigore Andrei.

„În cursul zilei de ieri am discutat la Minister despre situația autobuzelor electrice. Ne-a fost comunicat faptul că a fost finalizată licitația urmând ca în cel mai scurt timp să fie făcut comunicatul”, a spus primarul Lungu.

De asemenea, și la gradinița din Burdujeni se lucrează în acest moment. Lungu a precizat că unitatea de învățământ a fost acoperită, urmând ca la începerea anului școlar, în jurul datei de 15 septembrie să fie inaugurată și dată în folosință.

De altfel, la gradinița din centrul orașului a fost turnată placa iar la Cinema Ițcani, acolo unde va fi făcut un sediu al Primăriei lucrările merg bine deoarece s-a lucrat și în cursul iernii.

„Și la Colegiul Tehnic «Petru Mușat» s-au terminat lucrările la proiectul de reabilitare a clădirii în vederea pregătirii pentru învățământ dual. Și la zona de agrement de pe malul râului Suceava se lucrează și mă declar mulțumit felul în care decurg lucrările. Avem pregătită documentația în vederea aprobării indicatorilor tehnico-economici pentru consolidarea malurilor și sper să facem această lucrare pentru ca în final să avem o zonă frumoasă pe malul râului Suceava”, a declarat Ion Lungu.

În noua zonă de agrement de pe malul râului Suceava se va amenaja o suprafață de 15,5 hectare de teren, pe o lungime de 1 km, în amonte și aval de podul de la Bazar care leagă cartierul Burdujeni de centrul Sucevei, iar durata efectivă a lucrărilor este de 22 de luni.

Un alt proiect la care se lucrează este legat de cele șapte stații de încărcare, în acest moment lucrându-se la partea de proiectarare.

Ion Lungu a mai spus că municipalitatea suceveană implementează proiectul „Aplicat”, finanţat cu fonduri europene ce presupune digitalizarea activităţii Primăriei. Edilul Sucevei a explicat că proiectul prevede posibilitatea eliberării de documente electronice în mai multe domenii de activitate, cum ar fi înştiinţarea începerii lucrărilor de construire/desfiinţare, înştiinţarea terminării lucrărilor de construire/desfiinţare, obţinere certificat atestare stradală, certificat de atestare fiscală, autorizaţie transport greu, eliberare abonament parcare, obţinere certificat urbanism, program on-line evidenţa populaţiei.

La final edilul a precizat că doar la reabilitarea sediului Primăriei Municipiului Suceava lucrările au fost sistat o perioadă.

„Noi am dat la 1 aprilie hotărâre ca lucrările să fie oprite, deoarece a venit această criză de coronavirus. Iar începând cu luni, 18 mai, am început să lucrărm la partea exterioară. Aici la partea exterioară vor fi montate pompe pentru recircularea apei și este destul de mult de lucru”, a mai spus Ion Lungu.

Primarul Sucevei a spus că speră ca toate cele 10 proiecte să fie terminate în termenul prevăzut în contract.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.