Zeci de copii români sunt abandonaţi pe aeroporturile din Tokyo, Doha şi Milano. Părinţii nu ştiu cum să îi aducă acasă, după ce le-au plătit tabere de mii de euro în străinătate, organizate de o fundaţie din ţară.

Mai mult de 80 de copii români sunt pur şi simplu abandonaţi pe mai multe aeroporturi din lume, după ce au plecat în diferite tabere în străinătate. Fundaţia Young Parteneres For Civil Society Developemenet Association, condusă de Iulian Ghinoiu, a organizat aceste tabere, iar părinţii au aflat acum că odraslele lor sunt fără bilete de avion fie la Tokyo, fie la Doha, fie la Milano.

Pentru o tabără în Statele Unite fiecare participant a plătit 1.000 de euro, iar la întoarcerea în ţară copii au ajuns la Milano, unde o parte au fost cazaţi la hotel, iar alţii au rămas în aeroport mai mult de 24 de ore.

Unul dintre părinţi a postat un mesaj pe pagina de Facebook a fundaţiei: “Cei din tabăra 18-25 iunie SUA efectiv au fost abandonaţi pe Aeroport. 22 de copii au rămas în Milano, după 36 de ore pe drum.” Din informaţiile noastre grupul s-a întors dispersat în Europa, cu 5 avioane, unii copii zburând fără însoţitor. La Milano, 22 de copii au rămas pe aeroport şi organizatorul le-a spus că trebuie să zboare la Viena, apoi la Bucureşti. Numai că la îmbarcarea în avion au descoperit că nu au bilete pentru Viena.

La comentariul postării de pe pagina fundaţiei, o mamă a vorbit despre experienţa prin care trece şi copilul ei, plecat în Japonia. “Grupul din Japonia este divizat in doua grupuri de fapt. Au plecat 76 de copii, din care 36 sunt inca in japonia, iar ceilalti am inteles sunt blocati pe aeroportul din Doha, ramasi fara bilete! Cei ramasi in japonia au avionul maine dimineata, sunt in tokyo, ramasi fara cazare! Speram ca biletele de avion pt maine dimineata sa fie ok.”, a scris femeia.

Cristian Neculaiu a postat şi el, din Japonia un mesaj elocvent: “Ma numar printre cei aprox 70 participanti ai acestui “proiect”, momentan ne aflam in trenul spre Tokyo, urmand ca maine sa plecam de aici cu avionul, bineinteles daca dl Ghinoiu ni le-a cumparat. Am fost abandonati de dimineata, “indrumatorul” nostru a plecat fara sa mai dea nici macar un semn. Ne am cumparat biletele spre Tokyo noi singuri din banii nostri, acestea fiind aprox 130€ de persoana. Sper ca acest individ isi asuma faptul ca toti il vom trimite in instanta imediat cum ajungem in Romania.”

Până în acest moment, organizatorul taberelor nu a putut fi contacat, dar a anunţat pe pagina de Facebook a fundaţiei că suspendă toate taberele:”ANUNT! DIN CAUZA UNOR PROBLEME APARUTE IN ULTIMUL MOMENT INCEPAND CU DATA DE 26.06.201 PROIECTELE SUNT SUSPENDATE. IMEDIAT CE SE VA LAMURI SITUATIA VOM REVENI CU DETALII. INCLUSIV PROIECTUL DE LA LONDRA CARE URMA SA SE DESFASOARE INCEPAND CU DATA DE 27.06 .2019 VA FI SUSPENDAT!!!!  IN MOMENTUL IN CARE SE VA CLARIFICA SITUAȚIA VOM REVENI CU DETALII. NE CEREM SCUZE PENTRU INCONVENIENTELE CREATE!”

Sursa: Observator

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.