Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Suceava au efectuat un număr de 12 percheziţii pe raza judeţelor Galaţi şi Brăila, fiind vizate 12 persoane care în perioada decembrie 2012 – ianuarie 2013 au înşelat mai mulţi suceveni cu peste 100.000 de lei.

Metoda de escrocherie era următoarea: sunau la telefon și se dădeau drept rudele apropiate ale victimelor, cărora le spuneau că sunt la spital în stare gravă, deoarece ar fi provocat accidente rutiere. În continuare, asa-zisa rudă cerea bani prin intermediul unui avocat, pentru a se evita un dosar penal și pentru ca acesta să nu intre la închisoare. Astfel, oamenii le trimiteau șarlatanilor sume mari de bani, după care realizau că au fost înșelați.

În judeţul Galaţi 9 dintre percheziţii au fost efectuate la penitenciarul din localitate, fiind vizaţi mai mulţi suspecţi încarceraţi în această locaţie. Alte două percheziţii s-au desfăşurat în municipiul Galaţi şi încă una în judeţul Brăila.

În urma executării percheziţiilor au fost ridicate 30 de telefoane mobile şi încărcătoare, 20 dintre acestea de la deţinuţii din penitenciarul Galaţi,  28 de cartele SIM, 1 laptop, memory card-uri, sume de bani şi înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.

Un număr de 9 persoane, dintre care 7 deţinuţi din penitenciarul Galaţi, vor fi aduse la audieri la sediul IPJ Suceava pentru documentarea activităţii infracţionale, urmând a se dispune măsuri procedurale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.