Președinte Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, refuză convocarea unei sesiuni extraordinare a forului legislativ pe care îl conduce, pentru că legea privind reducerea CAS-ului a fost trimisă Senatului și nu Camerei Deputaților. Astfel, cabinetul său anunță că nu există temei juridic pentru convocarea sesiunii extraordinare a Camerei, așa cum au cerut liderii PNL, PDL.

„În data de 13 august 2014, Grupurile parlamentare ale PNL și PDL au depus, la Cancelaria președintelui Camerei Deputaților, o cerere de convocare a unei sesiuni extraordinare.

Având în vedere faptul că, în acest moment, nu se află pe agenda Camerei Deputaților Cererea de reexaminare a președintelui României asupra Legii 571/2003 privind Codul Fiscal, fiind înaintată Senatului României ca primă Cameră sesizată cu această lege, și ținând cont de condiționalitățile impuse de Constituția României și Regulamentul Camerei Deputaților, în vederea inițierii procedurilor legale de convocare a unei sesiuni extraordinare, cererea formulată de liderii Grupurilor parlamentare PNL și PDL este lipsită de temei juridic. Argumentarea solicitării menționate reflectă necunoașterea impardonabilă a prevederilor constituționale și a celor înscrise în Regulamentul Camerei Deputaților – instituția în care își desfășoară activitatea politicienii PNL și PDL, semnatari ai cererii depuse la Cancelaria președintelui acestei instituții.

Drept urmare, președintele Camerei Deputaților constată cu stupoare necunoașterea prevederilor legii de către deputații PNL și PDL.

Domnul Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților, a transmis o scrisoare liderilor celor două grupuri parlamentare, prin care îi informează că solicitarea domniilor lor, cu privire la organizarea unei sesiuni extraordinare în data de 19 august 2014, este lipsită de temei juridic”, se arată într-un comunicat al cabinetului președintelui Camerei Deputaților.

sursa: stiripesurse.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.