In cursul zilei de astazi se va stabili cand vor avea loc dezbaterile asupra motiunii de cenzura impotriva Guvernului si cand va lua Parlamentul in discutie ridicarea imunitatii Primului Ministru al Romaniei, Victor Ponta.

Comisia juridică din Camera Deputaţilor se reuneşte în jurul orei 11.00 pentru a relua discuţia despre dosarul în care apare numele premierului Victor Ponta şi pentru care preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia. Mai exact, mâine, Comisia trebuie să trimită Biroului Permanent o primă informare despre acest dosar şi să fie stabilită data la care se va lua în discuţie ridicarea imunităţii lui Victor Ponta, cerută de procurorii DNA, informeaza realitatea.net

Două ore mai târziu, birourile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului vor stabili calendarul moţiunii de cenzură depuse vineri de liberali. O moţiune prin care se cere demisia lui Victor Ponta. Ca aceasta să aibă o şansă, liberalii trebuie să negocieze susţinere atât din partea UDMR, cât şi a partidelor din actuala coaliţie.

Liderii PSD din teritoriu vin la Bucureşti, convocaţi de Victor Ponta. După ora 15.00, Comitetul Executiv al PSD ar trebui să îşi reafirme susţinerea faţă de premier. Unii lideri din ţară şi-au prezentat deja poziţia de susţinere şi au spus că Victor Ponta trebuie să rămână în funcţie şi să continue programul de guvernare. Alţii se pare că sunt rezervaţi în această privinţă.

Premierul s-a întâlnit, duminică, cu liderii partenerilor din Coaliție. El a vrut astfel să se asigure de sprijinul celorlalte partide din coaliţia de guvernare. La finalul întâlnirii, Victor Ponta a anunțat că nu intenționează să demisioneze din funcția de premier: „Demisia ar fi pentru mine şi familia mea cel mai simplu lucru, dar cred că schimbarea guvernului, a majorităţii parlamentare prin decizia unui singur procuror reprezintă un precedent îngrozitor şi nu vreau să fiu complice la aşa ceva. Nu suntem în criză politică, o ţară fără guvern şi fără majoritate parlamentară – aceea e o ţară în criză politică”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.