Studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici aferenți construirii zidului de sprijin de pe strada Mihail Kogălniceanu, din municipiul Suceava, se vor afla pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Suceava, ce va avea loc pe data de 23 februarie.

Potrivit expunerii de motive, strada Mihail Kogălniceanu se află într-o zonă cu alunecări vechi, cu un istoric complicat al mișcărilor terenului, iar terenul din zonă are stabilitatea locală asigurată în contextul actual, dar apar manifestări de alunecare laterală a străzii. Din punct de vedere al stabilității platformelor la această stradă se impun lucrări specifice de susținere și de consolidare terasamente.

Astfel, una din aceste lucrări este construirea unui zid de sprijin în lungime de 29,32 m, pe un amplasament de pe partea stangă a acestei străzi. În acest mod se va asigura stabilitatea terenului din zona respectivă și se vor proteja proprietățile din imediata vecinătate a străzii. Acest zid de sprijin va prelua și diferența de nivel dintre proprietăți și stradă.
Amplasamentul unde se propune construcția este situat în municipiul Suceava, pe domeniul public al municipiului, pe strada Mihail Kolgălniceanu, de la intersecția cu strada petru Rareș.
Zidul va fi executat din beton și va avea înălțimea de 3,55 m și lățimea maximă de 2,4 m. Traseul zidului de sprijin va fi la 1,00 m de la marginea din stânga părții carosabile a străzii Mihail Kogălniceanu și până la limita proprietăților.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.