Filme, expoziții, concerte și conferințe sunt prezentate la cea de-a doua ediție a Festivalului „Zilele Filmului Istoric în Bucovina” care se desfășoară în trei orașe moldave.

După proiecțiile din Suceava, a urmat rândul municipiului Câmpulung Moldovenesc să fie gazda evenimentului cultural, Zilele Filmului Istoric în Bucovina, organizat de Asociaţia Culturală Eric Voegelin și ajuns la cea de-a doua ediție.

Organizatorii au propus un program variat:10 filme care vorbesc despre comunitatea evreiască și cea polonă din Câmpulung Moldovenesc. La deschiderea oficială a Festivalului a participat și primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, care s-a arătat încântat de eveniment. Președintele asociației Eric Voegelin, Nicolae – Emilian Dranca, a apreciat efortul depus de primăria orașului și a promis că va reveni de fiecare dată când va fi chemat.

„Este a doua ediție a Festivalului de Film Istoric. Primul festival a avut loc anul trecut la Vatra Dornei, unde au fost difuzate 20 de filme în trei zile și au avut loc 11 conferințe. Anul acesta ne-am dorit să ne extindem, deoarece Bucovina nu înseamnă doar un singur oraș, înseamnă mai multe istorii deoarece fiecare oraș are propria sa istorie. Acest loc minunat, Câmpulung Moldovenesc, a avut o obște atât de diversificată, atât din punct de vedere etnic, cultural, cât și religios. Din acest motiv ne-am gândit să realizăm o zi dedicată comunității evreiești  cu filme care prezintă istoria comunității evreiești din România. Mâine vom încerca să abordăm alte teme, precum comunitatea poloneză din România și nu numai. În Câmpulung Moldovenesc avem prieteni care ne-au invitat, ne-au chemat și ne-au susținut, iar Primăria orașului Câmpulung Moldovenesc este un partener de nădejde fără de care nu s-ar putea realiza acest festival”, a declarat  Nicolae – Emilian Dranca, președintele Asociației Culturale Eric Voegelin.

Tinerii sunt invitați să participe la atelierele dedicate istoriei, cinematografiei, tehnicilor foto-video și comunicării. De asemenea, la Zilele Filmului Istoric în Bucovina vor fi prezentate piese de teatru în aer liber și un târg de carte. Din programul Zilelor Filmului Istoric în Bucovina fac parte și concertele celor de la Vița de Vie, Ad Hoc, Trei Parale și Zestrea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.