Sunetul sirenelor antiaeriene s-a auzit și în dimineața celei de-a 21-a zile de război în marile orașe din Ucraina, inclusiv în capitala Kiev. Președintele Zelenski, care a avut ieri o întâlnire cu premierii Cehiei, Poloniei și Sloveniei a transmis în noaptea de marți spre miercuri că, după ultima rundă de negocieri cu Rusia, poziţiile sună ”mai realist”. Negocierile vor continua și miercuri, în timp ce Pentagonul afirmă că trupele terestre ale Rusiei nu au înaintat în ultimele zile, dar și că Moscova a lansat 950 de rachete de la începutul invaziei. Senatul SUA l-a condamnat în unanimitate drept criminal de război pe Vladimir Putin.

Ora 07:46 Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se va adresa online Congresului reunit al Statelor Unite miercuri, la ora 13.00 GMT (15.00, ora României).

Ora 07:42 Pakistanul a trimis marți seară două avioane Hercules C-130 de asistență umanitară în Ucraina, potrivit ministrului de externe pakistanez, Shah Mehmood Qureshi. (detalii aici)

Ora 07:32 Confruntată cu „pierderi continue de personal” în Ucraina, armata rusă face apel la întăriri din întreaga țară, potrivit ultimei evaluări publice de informații publicate marți de Ministerul Apărării din Regatul Unit. „Rusia caută din ce în ce mai mult să regenereze trupe suplimentare pentru a-și consolida și înlocui pierderile de personal”, se arată în evaluarea Regatului Unit. (detalii aici)

Ora 07:21 Armata ucraineană a distrus marți mai multe elicoptere militare rusești pe Aeroportul Internațional Herson, anunță CNN, prezentând imagini din satelit. (detalii aici)

Ora 07:07 Rusia a lansat 950 de rachete de la începutul invaziei din Ucraina, anunţă Pentagonul, care a subliniat că trupele terestre ruseşti nu au înaintat în ultimele zile. (detalii aici)

Ora 06:45 Senatul Statelor Unite a adoptat marţi în unanimitate o rezoluţie prin care îl condamnă pe preşedintele rus Vladimir Putin drept criminal de război, o demonstraţie rară de unitate în Congresul american, profund divizat. (detalii aici)

Ora 06:30 Sirenele antiaeriene răsună, miercuri dimineaţă, în mai multe oraşe ale Ucrainei, între care şi capitala Kiev. Potrivit The Kyiv Independent, sirenele răsună la Kiev, Liov, Odesa, Ivano-Frankivsk sau Dnepr.

Ora 06:20 Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că i s-a transmis, după ultima rundă de negocieri cu Rusia, că poziţiile sună ”mai realist”, dar este nevoie de timp pentru ca deciziile să fie în interesul Ucrainei. (detalii aici)

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.