În data de 4 iunie 2019, la DGASPC Suceava, 27 de părinți și 30 de copii adoptați cu participat la ”ZIUA ADOPȚIEI” organizată la sediul DGASPC Suceava-  eveniment dedicat familiilor adoptive, care a avut ca scop celebrarea creșterii copiilor în inima și casa unei familii prin adopție, împărtășirea bucuriei experienței adopției și promovarea unei imagini pozitive a adopției naționale.

Inițiativa de a marca la Suceava, Ziua Națională pentru Adopție, s-a născut în  anul 2014 și este menită să celebreze familiile care au dorit să ofere o șansă unor copii care nu au avut parte de iubire parentală și de un mediu propice pentru dezvoltarea lor psihică, fizică și spirituală.

În cadrul evenimentului, copiii, împreună cu părinții, s-au întrecut în a-și colora visele în cadrul unui  concurs de desene  cu tema ”Colorează-ți visele”. Fiecare copil o temă de vacanță și a primit un desen  conform alegerii făcute, pe care l-a colorat cât mai frumos, așa cum și-a dorit.

Părinții adoptivi împreună cu specialiști din cadrul Biroului de Adopții și post-adopții, au purtat discuții cu privire la împlinirea de a fi părinte, iar familiile care vor dori  să mai adopte încă  un copil, au fost încurajate, pe această cale, să consulte profilul copiilor greu adoptabili.

La final copiilor li s-au înmânat diplome de către directorul executiv adjunct al Direcței, Margareta Isăilă împreună cu șefa Biroului Adopții-Gabriela Prundel ( diplome efectuate cu sprijinul Fundației ”Te Aud România”) au primit  cărți donate de către Asociația ”Zâmbete în Bucovina” iar cu sprijinul Asociației Multicare, au primit și câte o felie de tort.

La final, s-a realizat un afiș cu visele colorate de către copii.

„A fost o zi absolut minunată, animată de specialiștii din cadrul Biroului Adopții și Post-Adopții, în care atât copiii cât și părinții acestora au socializat, au legat prietenii și s-au bucurat împreună. O zi minunată în care cu  toții am celebrat adopția ca pe o cale firească și minunată de a deveni părinte”, au transmis reprezentanții DGASPC Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.