În data de 6 iunie 2017, la DGASPC Suceava, aproximativ 40 de părinți și 26 de copii adoptați cu participat la „Ziua Adopției”, organizată la sediul DGADPC Suceava.

Evenimentul a fost dedicat familiilor adoptive, care a avut ca scop celebrarea creșterii copiilor în inima și casa unei familii prin adopție, împărtășirea bucuriei experienței adopției și promovarea unei imagini pozitive a adopției naționale.

Inițiativa de a marca la Suceava, Ziua Națională pentru Adopție, s-a născut în anul 2014 și este menită să celebreze familiile care au dorit sa ofere o șansă unor copii care nu au avut parte de iubirea parentală și de un mediu propice pentru dezvoltarea lor psihică, fizică și spirituală.
În cadrul evenimentului, copiii, alături de Clovnul Bobo, s-au întrecut în a-și colora visele în cadrul unui concurs de desene cu tema „Colorează-ți visele”. Fiecare copil și-a ales o profesie și a primit un desen conform alegerii făcute, pe care l-a colorat cât mai frumos, așa cum și-a dorit.


Părinții adoptivi împreună cu specialiști din cadrul Biroului de Adopții și post-adopții, au purtat discuții cu privire la modificările legislative din august 2016, iar familiile care își doresc să adopte sunt încurajate, pe această cale, să consulte profilul copiilor greu adoptabili. La final copiilor li s-au înmânat diplome de către directorul executiv al Direcției,  împreună cu directorul economic, Dragoș Brăteanu și șefa Biroului Adopții-Gabriela Prundel (diplome efectuate cu sprijinul Fundației „Te Aud România”) au primit cărți donate de către ITC ANID, iar cu sprijinul Asociației Multicare, au primit și câte o felie de tort. La final, s-a realizat un afiș cu visele colorate de către copii.