Autoritățile locale din comuna suceveană Poiana Stampei au organizat un eveniment deosebit pentru a marca cei 104 ani de la Unirea Bucovinei cu Țara Mamă, în cadrul căruia mai multe personalități marcante pentru localitate au fost distinse cu „Poarta Bucovinei”.

La evenimentul organizat de către Primărie și Consiliul Local au fost prezenți militari ai Batalionului 17 Vânători de Munte Dragoș Vodă, dar și oficialități locale și județene, între care senatorul PSD de Suceava, Ioan Stan, subprefectul județului Suceava, Florin Sinescu, și primarii comunelor Dorna Arini, Crucea și Coșna, respectiv Andrei Mazăre, Dorin Rusu și Gavril Pardău. 

Din programul evenimentelor nu au lipsit nici artiștii locali și nici elevii unităților de învățământ din Poiana Stampei care au susținut, în incinta Casei de Cultură „Elisei Todașcă”, un moment artistic specific zilei de 28 noiembrie.

Apoi, la ora 12:00, după intonarea Imnului Național al României, cei prezenți au luat parte la slujba religioasă oficiată de un sobor de preoți, iar ulterior, la înmânarea distincțiilor conferite de Primăria și Consiliul Local Poiana Stampei.

Edilul Viluț Mezdrea a înmânat aceste onorante distincții comandantului Batalionului 17 Vânători de Munte Dragoș Vodă, lct. col. Silviu Stelian Borșa, șefului de stat major al Batalionului 17, lct. col. Vasile Chirap, senatorului PSD de Suceava, Ioan Stan, artistului Ovidiu Purdea Someș, care este și cetățean de onoare al comunei Poiana Stampei, precum și colonelului în rezervă Ioan Abutnăriței, care este și el cetățean de onoare al localității.

„Oferim aceste distincții unor oameni de seamă care și-au pus amprenta asupra comunei Poiana Stampei, acestea fiind cele mai înalte distincții pe care le poate conferi Consiliul Local al comunei noastre”, a spus primarul Viluț Mezdrea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.