Miercuri, 15 ianuarie, de Ziua Culturii Române, autoritățile locale sucevene, între care Prefectura, Consiliul Județean și Primăria Suceava, precum și Teatrul Municipal „Matei Vișniec” şi Centrul Cultural Bucovina au depus coroane de flori la bustul poetului Mihai Eminescu de lângă biserica „Sfântul Nicolae”.

sdr

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a subliniat că opera lui Mihai Eminescu reprezintă „cartea de identitate a sufletului românesc” şi că toți „avem obligația să-l omagiem”.

„Până la urmă, Mihai Eminescu este o stare de spirit și reprezintă exact sufletul acestor oameni de pe aceste meleaguri. Trebuie să ne gândim mai des la marele poet ca la un model de patriot român adevărat care unește, care dă pilde și care a dăinuit în timp ca nimeni altul”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava.

dig

Prefectul Alexandru Moldovan a precizat că le este recunoscător autorităților județene pentru faptul că se implică și susțin activitățile culturale. De asemenea, prefectul Moldovan le recomandă celor din noua generație să citească.

dav

„Îndemnul meu pentru generația tânără este să deschidă o carte, oricare ar fi aceea, dar mai ales una scrisă de Mihai Eminescu”, a precizat prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan.

Consilierul Local Angela Zarojanu, a fost prezentă la eveniment în calitate de reprezentant al Primăriei Suceava, aceasta declarând că „România înseamnă Eminescu și Eminescu înseamnă România”.

dig

 

 

One Response

 1. La_steaua_care-a_răsărit

  Pe 15 ianuarie,data la care,oficial,s-a nascut Mihai Eminescu,orice politruc,cât de mic,trebe să zică ceva de duh,câteva vorbe meșteșugite,ceea ce pentru unii e la fel de dificil cu a măsura,de exemplu ,volume de aer cu kliupa… La fel,este dificil și pentru că nu se știe încă precis dacă la bustul lui Eminescu de pe colț trebe să vii cu casca și cu geaca orange,de PDL&DIASIL,cu lopata,dacă a nu-știu-câta aniversare a nu-știu-ce trebe privită ca un succes al noului guvern johanno-lajoso-merkelist ca să ne facem poze din unghiuri potrivite,să râdem,să plângem ,să stabilim cum ciuma roșie a stat cu kuru la eveniment și l-a ținut secret un număr de ani,până s-a fleșcăit,noroc cu domnul Balan, de la Basca &Asoc., care vede tot,nici n-are cum să fie altfel,dumnealui este atât de vigilent și de sofisticat,de cult în cap,încât l-a sponsorizat și pe domnul prim-ministru al României(!!) să-și cumpere palton,ceva de ieșit în lume… Ca să nu pățească și dumnealui ce a pățit domnul Nelu care,luându-se cu trebile județului și ale herzoghtum Bukowina spre care are el atracție și misie de la toți dumnezeii,inclusiv cei penticostali,deci s-a imbrăcat, de hăbăuc, la nește manifestări din acestea cu frunți încrețite și eșarfe, cu un sacou al fericitului Orest Onofrei,luat in grabă de la gandirop…Observând eroarea numai când i-a atras atenția cineva că domnul Orest nu suportă noroi pe tivul de la sacou,grijă mare!
  Dar surpriza este alta: oare acești domni ca și aceste doamne ,pretinși și pretinse liberale,nu cunosc ce părere avea Eminescu despre liberali? Este,domnu’ Ghiță,Eminescu o stare de spirit? Ceea ce este mai mult,în mod evident decât un cuplu cască+lopată?
  Dacă da,atunci ,eca na! cum zicea o mătușă de-a mea ,foarte deșteaptă… Adică,iată ce zice Eminescu despre strămoșii voștri liberali,printre altele…
  https://www.rumaniamilitary.ro/mihai-eminescu-netrebnicii-care-ne-conduc
  Până cetiți,până vă lămuriți la cine se referă ,mai priviți măcar o dată poza in care domnul Ghiță de la PNL,râde la ceva,dintr-o parte,așa cum ar râde cânele la barabule șierbinți…Oare de ce râde el atât de enigmatic-militaro-masonico-bouleano-pedeleano,scârț Marghioalo,ezact de ziua lui Eminescu?
  Fiind vorba,precis,despre o stare de spirit.

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.