„Ziua Culturii Nationale” a fost o zi festivă și pentru cadrele didactice și elevii de la Liceul Tehnologic Cajvana. Acest fapt este dovedit de interesul și seriozitatea ce au arătat-o aceștia în organizarea de activități omagiale, dedicate marelui poet Mihai Eminescu, în ziua de 15 ianuarie.

Activitatea a debutat cu prezentarea referatului „Luceafărul poeziei românești” în care s-au subliniat temele și motivele eminesciene, iar elevii din ciclul liceal au realizat o prezentare Power Point prin care cei prezenți și-au împrospătat memoria cu privire la viaţa şi activitatea marelui poet. În cabinetul de istorie a fost prezentată și o expozitie cu postere, desene în creion și acuarelă, sub titlul “Natura și iubirea în opera eminesciană”.

Evenimentul s-a încheiat cu un program artistic omagial. Astfel, elevii claselor a V-a B, a V-a D,  a V-a E, a VI-a B, a VI-a E și a VII-a D şi a XII-a A au recitat poezii din opera poetului, poezii închinate poetului, jocuri de rol şi au cântat cântece pe versurile lui Eminescu.

„Aceste activități dovedesc atenta preocupare a cadrelor didactice din școala noastră față de munca educativă și reala implicare a elevilor în manifestările de acest gen.”, a declarat responsabila comisiei Metodice a Catedrei de Limba și Literatura Română, profesoara Crăciun- Pâțu Cristina.

Totodată, bibliotecara Mîţan Rodica a prezentat apoi o expoziţie de carte care a cuprins  volume de poezii ale poetului, viaţa şi opera poetului Eminescu.

Nu a putut lipsi conducerea şcolii reprezentată de directorul coordonator Robu Nicolae şi directorul adjunct Ciotu Iulian.

În cadrul proiectului „EMINESCU – poetul nemuririi”, coordonat de către profesoara de limba şi literatura română Crăciun-Pîţu Cristina, și-au adus aportul și profesorii: Robu Oana,   Avram Liliana, Țîcșa Adriana, Tipa Alina, Mitrofan Domnica, Draghici Viorica și Tcaciuc Ionela.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.