Ziua Drapelului Național a fost marcată miercuri, 26 iunie, de reprezentanții Ocolului Silvic Dorna Candrenilor și ai Ocolului Silvic Vatra Dornei printr-o frumoasă manifestare la crucea de pe Vârful Oușoru.

La inițiativa Ocolului Silvic Dorna Candrenilor – ing. Hurghiș Nicolae, silvicultorii de la cele două subunități, împreună cu reprezentanții administrației publice locale din comuna Dorna Candrenilor, în frunte cu primarul Dănuț Candrea și cu militarii din cadrul Batalionului 17 Vânători de Munte “Dragoș Vodă” sub comanda locotent-colonelului Iuliu Ilie Cristian Arsene au participat la sfințirea și arborarea drapelului pe cruce.


Participanții au beneficiat de compania spectaculoasă oferită de experimentații piloți, maeștrii ai văzduhurilor, din cadrul Escadrilei 952 Elicoptere SOCAT de la baza aeriană militară Bacău, coordonați de cpt. comandor Michinici Lucian, care se află în tabără de pregătire în zonă montană.

Ziua Drapelului Național a fost instituită pentru a evidenția ziua de 26 iunie 1848, atunci când Guvernul a decretat ca Tricolorul Național – roșu, galben și albastru să reprezinte steagul național al tuturor românilor.  Cele trei culori ale Drapelului Național sunt împărțite în mod egal și reprezintă principiul egalității, iar orientarea culorilor spre sus semnifică verticalitate.
Drapelul Național nu a suferit transformări majore de-a lungul istoriei. Doar distribuția culorilor (în materie de proporție și poziție) s-a schimbat într-o anumită măsură, fiind egalizată după Revoluția de la 1848, când, sub impactul spiritului revoluționar francez, multe dintre statele Europei au adoptat ca drapel național steagul standard cu trei culori.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.