Joi, 10 iunie, la Monumentul Eroilor din Cimitirul „Pacea” s-a desfăşurat un ceremonial militar şi religios, organizat de Garnizoana Suceava şi Primăria Municipiului Suceava, cu prilejul comemorării „Zilei Eroilor”.

La ceremonial au participat reprezentanţi ai administraţiei publice judeţene şi locale, ai structurilor aparţinând sistemului de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, asociaţiilor cadrelor militare în rezervă şi în retragere, asociaţiilor veteranilor de război, Asociaţiei „Cultul Eroilor” Suceava, instituţiilor publice, partidelor politice, asociaţiilor, ligilor, fundaţiilor, mass-mediei locale şi societăţii civile.

Astfel, Consiliul Județean Suceava a fost reprezentat de către vicepreședintele Niculai Barbă, Prefectura Suceava de către prefectul Iulian Cimpoeșu și subprefectul Daniel Prorociuc, iar Primăria Suceava de către viceprimarii Lucian Harșovschi și Teodora Munteanu. De asemenea, la eveniment au mai luat parte și comandantul IJJ Suceava, col. Ionel Postelnicu, șeful IPJ Suceava, comisarul șef Florin Poenari,  șeful Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale Suceava, locotenent colonelul Florin Crăciun, precum și alți reprezentanți ai MAI, dar și ai partidelor politice.

Cu această ocazie, prefectul județului Suceava, Iulian Cimpoeșu, a transmis mesajul premierului Florin Cîțu cu ocazia Zilei Eroilor și a sărbătorii Înălțării Domnului: „Îi omagiem astăzi pe eroii poporului român căzuți la datorie în războaiele purtate de Armata României ori în misiuni desfășurate în teatrele de operații.
Marcată ca în fiecare an într-o zi importantă din calendarul sărbătorilor creștin-ortodoxe, praznicul Înălțării Domnului, Ziua Eroilor simbolizează recunoștința pentru toți cei care de-a lungul timpului au apărat țara chiar și cu prețul vieții, au luptat pentru credința strămoșească, pentru dreptate, libertate și, în istoria recentă, au pierit reprezentând România cu mult curaj și înalt profesionalism în diferite misiuni desfășurate alături de partenerii noștri internaționali.
Ne gândim la cei dispăruți. Să le cinstim memoria, promovând și ducând mai departe, la rândul nostru, valorile pentru care eroii neamului au luptat, pentru o Românie cu care să se mândrească și urmașii generațiilor de astăzi. Și avem această șansă, aducând România acolo unde îi este locul, în rândul statelor democratice, libere și dezvoltate economic”, a transmis premierul Florin Cîțu.
De cealaltă parte, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a transmis un mesaj din partea instituției și a ținut să mulțumească tuturor celor care au ținut piept pandemiei de coronavirus, respectiv cadrelor medicale, cadrelor MAI și cadrelor din cadrul MaPN.
„Eroii și-au dat viața pentru credință, libertate și întregirea neamului românesc. Astăzi, Suceava, dar și întreaga omenire se confruntă cu pandemia, cu un dușman poate mai crunt și invizibil – acest coronavirus! Se cuvine să aducem mulțumiri celor care, în această perioadă, au luptat pentru ca acest coronavirus să nu ne îngenuncheze. Prin faptele lor, aceștia au adus cel mai important omagiu eroilor căzuți pe câmpul de luptă”, a transmis vicepreședintele Niculai Barbă.
La rândul său, viceprimarul Lucian Harșovschi a transmis un mesaj din partea Primăriei municipiului Suceava, subliniind că ceremonialul de „Ziua Eroilor” reprezintă un semn de recunoștință pentru cei care și-au dat viața pentru noi.
„Astăzi îi comemorăm pe cei care au dat jertfa supremă în Războil de Independență, în Primul și cel de-Al Doilea Război Mondial și pe cei care s-au jertfit la Revoluție. Noi avem datoria să ducem mai departe pentru generațiile viitoare sacrificiul și spiritul acestor oameni. Întotdeauna m-am declarat un patriot desăvârșit! Cred că a fi patriot înseamnă să fii recunoscător pentru tot ceea ce ai primit de la strămoșii tăi”, a transmis viceprimarul Lucian Harșovschi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.