Joi, 25 mai, de Sărbătoarea Înălțării Domnului, primarul comunei Berchișești, Violeta Țăran, împreună cu preoții din localitate, elevii școlii, dar și cu oameni din comună, au sărbătorit Ziua Eroilor. În cadrul evenimentului a fost oficiat un serviciu religios, au fost depuse jerbe și coroane de flori și au avut loc și momente artistice specifice acestei zile.
„Vesnică recunoștință eroilor neamului românesc!
Ziua Eroilor, sărbătorită în fiecare an cu prilejul Înălțării Domnului, este un moment de pioasă aducere aminte a tuturor eroilor români, cunoscuți și necunoscuți, care s-au jertfit pe câmpurile de bătălie.
Ziua Eroilor reprezintă un moment important și pentru tânăra generație, deoarece este fundamental ca tinerii noștri să cunoască adevărul istoric și să-și onoreze permanent eroii!
Una din condițiile progresului României este acordarea respectului cuvenit eroilor și martirilor neamului nostru, iar tinerilor le revine misiunea de a le onora așa cum se cuvine memoria și a le perpetua dovezile de curaj, devotament și iubire de țară!
Le mulțumesc veteranilor de război și urmașilor acestora, atât câți mai sunt în viață, pentru sacrificiile de care au dat dovadă în bătăliile grele purtate pentru suveranitatea națională. Ei sunt un exemplu de urmat pentru fiecare dintre noi, iar noi suntem obligați să le răsplătim jertfele prin fapte!
Glorie veșnică eroilor neamului românesc!”, a transmis primarul Violeta Țăran.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.