Ca în fiecare an, Ziua Eroilor României a fost marcată cum se cuvine în comuna Cornu Luncii. Oficialitățile locale, în frunte cu primarul Gheorghe Fron, dar și oameni simpli din comună au asistat la slujbele de pomenire ale celor trecuți în neființă, slujbe care s-au desfășurat în fiecare sat al comunei Cornu Luncii.

În comuna Cornu Luncii comemorăm eroii așa cum nimeni altcineva nu o face. Ne-am aplecat capul în fața fiecărui monument al eroilor din fiecare sat. Am depus câte o coroană de flori și ne-am aplecat capetele în semn de omagiu pentru toți eroii din comuna noastră care s-au jertfit pentru ca noi să trăim în pace și liniște”, a declarat Gheorghe Fron.

 

Acesta a mulțumit „Scorpionilor Galbeni” de la Timișoara, Școlii de Subofițeri Jandarmi de la Fălticeni, pompierilor militari de la Fălticeni, Poliției de la Mălini și Cornu Luncii, Poliției Locale a Primăriei Cornu Luncii dar și Asociației „Cultul Eroilor”, filiala județului Suceava, care și-au trimis reprezentanți la acest eveniment.

În aceeași zi au fost premiați și copiii care au pregătit poezii cu teme patriotice pentru Festivalul de Poezie de la Cornu Luncii.
Am încercat să sensibilizăm copiii să scrie poezii patriotice. Deocamdată acest festival este un festival comunal, dar dorim să ia amploare și să ajungă un festival zonal sau chiar județean”, a declarat primarul Gheorghe Fron.

 

La Păiseni a fost prezent și Dumitru Davidel, președintele Asociației „Cultul Eroilor”, filiala județului Suceava, care în fiecare an cinstește memoria lui Ioan Grosaru, un militar mort în timpul unei misiuni de menţinere a păcii în Irak, în 2007.

Noi, românii îi sărbătorim cum se cuvine pe eroii care s-au jertfit pentru patrie, care nu vor nimic de la noi, care vor doar să fie comemorați. În această zi, de Înălțarea Domnului, când prin Hotărâre de Guvern este sărbătorită ziua tuturor eroilor neamului, sărbătorim eroii din Războiul de Independență, din Primul Război Mondial, din Al Doilea Război Mondial, eroii Revoluției române și eroii care au căzut în teatrele de operații în afara țării, printre care se află și eroul nostru, Ioan Grosaru, din satul Păiseni, pe care de 10 ani de zile îl comemoram în fiecare an”, a declarat maistrul militar principal  Dumitru Davidel.
Ioan Grosaru a căzut la datorie, în teatrul de operaţii din Irak, în timp ce executa o misiune de patrulare, TAB-ul în care se afla trecând peste un dispozitiv explozibil improvizat.

La Cornu Luncii a fost omagiat, joi, sublocotenent post-mortem Puiu Mihailovici, căzut la datorie în zilele Revoluţiei din 1989. La mormântul eroului, străjuit de elevi ai Şcolii din Cornu Luncii ţinând în mâini flori şi steaguri tricolore, a avut loc o slujbă de pomenire, organizată cu sprijinul Asociaţiei Cultul Eroilor Suceava. Din partea acestei organizaţii au fost prezenţi, la Cornu Luncii, colonelul Nicolae Niga – preşedinte, maistrul militar principal Dumitru Davidel – prim-vicepreşedinte. Aceştia alături de conducerea primăriei din Cornu Luncii au depus coroane la mormântul eroului şi au participat alături de localnici la un program artistic susţinut de elevi ai şcolii. Preotul pompier Florea Gabriel, fost coleg cu Puiu Mihailovici.