Elevii Școlii Gimnaziale Vatra Moldoviței s-au alăturat și anul acesta colegilor din Europa pentru a celebra împreună Ziua Europeană a Sportului Școlar, parte a conceptului „BeActive” al Uniunii Europene, în cadrul Săptămânii Europene a Sportului – 23-30 septembrie 2020.
Ziua Europeană a Sportului Școlar este un proiect organizat la nivel european de Federația Maghiară a Sportului Școlar, de International Sport and Culture Association –Danemarca, cu cofinanțarea Comisiei Europene prin programul Erasmus +. La nivel național, activitățile sunt coordonate de Asociația Județeană Sportul Pentru Toți Suceava.
„«Sportul este rugăciunea trupului», spunea Salvador Dali. Elevii Școlii Gimnaziale Vatra Moldoviței s-au „rugat” zilele acestea promovând mișcarea și un stil de viață sănătos. De la grădiniță și până în clasa a VIII-a, s-au desfășurat activități care implică sportul sub diferitele sale forme: mers pe jos, alergare în natură, gimnastică ritmică, zumba în aer liber, jocuri de exterior, toate atent organizate pentru a respecta distanțarea fizică.
Limitele și regulile impuse în contextul pandemiei de coronavirus au mai știrbit din voioșie, au ținut elevii la distanță și chipurile lor frumoase au fost acoperite de măști, însă bucuria li s-a putut citi în ochi. Cu drag ne-am amintit de activitatea de anul trecut din cadrul aceluiași proiect, când alături ne-au fost campionii noștri de la canotaj, Ancuța Nicoleta Bodnar, Daniel Hauca și Marius Bodnar, fii ai satului și foști elevi ai școlii noastre cu care ne mândrim și care fac cinste comunei și țării noastre.
Astăzi(25 septembrie), de Ziua Europeană a Sportului Școlar, se întâmplă să fie și ziua de naștere a campioanei noastre calificată la Jocurile Olimpice, Ancuța Nicoleta Bodnar, căreia îi urăm sincer «La mulți ani!». La început de septembrie ne-a făcut din nou să lăcrimăm de bucurie, ridicând iarăși steagul României pe cea mai înaltă treaptă, la Campionatele Europene de Canotaj Under 23, din Germania. În cadrul aceluiași campionat, o altă fostă elevă a școlii noastre, Ioana Mădălina Moroșan, a câștigat medalia de argint. Acești copii deveniți acum oameni mari, și la propriu și la figurat, reprezintă modele drept de urmat de către generațiile prezente și viitoare ale școlii noastre”, a precizat Simona Vaman, profesor al Școlii Gimnazialae Vatra Moldoviței.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.