Ziua Europeană a Sportului Şcolar a fost o sărbătoare care a oferit tuturor posibilitatea de a promova educaţia fizică şi sportul şcolar, de a creea distracţie şi plăcere prin iniţiativele de activitate fizică amuzante şi plăcute pentru preșcolari, de a promova sănătatea şi starea de bine pentru învăţarea pe tot parcursul vieţii, de a promova incluziunea socială şi dezvoltarea competenţelor sociale în rândul copiilor lor.

În această săptămână, la Grădinițele cu Program Prelungit „Așchiuță” și „Albinuța” Suceava (director, prof. Vieriu Dorina) s-au desfășurat o serie de activități sportive pentru a marca Ziua Europeană a Sportului Școlar și Săptămâna Europeană a Sportului.

Participarea preșcolarilor la activități sportive și fizice au avut drept scop sensibilizarea sociețății cu privire la numeroasele beneficii ale mișcării. Astfel, aproximativ 186 de preșcolari, sub îndrumarea cadrelor didactice: Apetrei Tatiana-Livia, Bejenariu Lenuta, Ciubotariu Ioana-Teodora, Darabă Safta, David Romina Elena, Diaconița Simona Ionela, Duda Lucica, Florea Anișoara, Fodor Luiziana, Gherasim Andreea-Mihaela, Holca Andreea, Petrașuc Iustina, Mihalescu Rafaela, Preluca Larisa, Sadoveac Alina, Stamate Monica, Tcaciuc Alina-Iuliana, Wierzbinschi Natalia Iuliana și Zaharia Dana, s-au alăturat campaniei #ESSD2021 #BeActive #AjsptSuceava

„Nu contează mijlocul prin care am ales să facem mișcare, important a fost rezultatul – echilibru fizic, mintal și emoțional – esența sănătății noastre!”, a spus prof. Apetrei Tatiana-Livia.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.