8 martie a prilejuit un spectacol aniversar în care trebuiau să apară Maria Gheorghiu și Eusebiu Ștefănescu. Cum starea de sănătate nu i-a permis maestrului Ștefănescu să se deplaseze la Fălticeni, spectacolul s-a ținut totuși, rolul reputatului actor fiind preluat de Părintele Mihăilă.

După principiul tot răul spre bine, spectacolul desfășurat pe 8 martie în sala Aurel Băeșu a Muzeului Ion Irirmescu, a dovedit că Dumnezeu nu a fost deloc scoțian când l-a dăruit cu haruri pe Părintele Mihăilă. Din ipostaza de recitator, Părintele a reușit să capteze atenția sălii și să o subjuge atât prin timbrul plăcut, cât și prin frazarea demnă de maestrul absent pe care a încercat să-l suplinească și, după părerea mea, a reușit.

Maria Gheorghiu, în zi de grație, a reușit să treacă peste inconvenientele provocate de acustica și sonorizarea sălii și să vrăjească sala cu trilurile ei de privighetoare, pentru un spectacol susținut de doi oameni frumoși pe dinafară și pe dinăuntru. Prezența spiritului lui Eusebiu Ștefănescu a prilejuit o nouă întâmplare greu repetabilă, posibilitatea ca Maria Gheorghiu și Părintele Mihăilă să urce pe o scenă împreună fiind apropiată de imposibil.

Am filmat câteva minute din spectacol numai ca să vă demonstrăm că merită să vă duceți la asemenea evenimente și vă lăsăm să le urmăriți.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.