Ziua Internațională a Educației a fost marcată, vineri, 5 octombrie, într-un mod inedit, de elevii Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”.

Aceștia, îmbrăcați în uniforme albe și bleu marine, s-au așezat în așa fel încât, priviți de sus, alcătuiau forma unei cărți deschise.
Cartea deschisă este simbolul instituției, ca unitate de învățământ, în care cartea este elementul fundamental în formarea elevilor militari”, au transmis cei de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”.

Tot vineri, elevii din clasele a IX-a A, a XI-a A și a XI-a E au participat în sala de lectură a bibliotecii la o incursiune în istoria colegiului militar de la Câmpulung Moldovenesc, evocând figurile emblematice ale învățământului militar românesc. Cu același prilej, folosind colecția revistei colegiului, adolescenții ștefaniști au urmărit aspecte ale vieții de licean militar din anii `60 până în zilele noastre.
Activitățile au fost coordonate de doamna profesor Monica Buculei, domnul profesor Iulian Negură și preotul militar Constantin Cârloanță.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.