Pentru al V-lea an consecutiv, Ziua Internațională a Francofoniei este sărbătorită la Biroul Francez, în prezența unor invitați de seamă.

ziua francofonieiAnul acesta toți francofonii și francofilii suceveni sunt invitați miercuri, 23 martie, ora 17, la Biroul Francez din Casa Prieteniei pentru a-l cunoaște și asculta pe Henri Boyer, profesor la Universitatea Paul Valéry Montpellier III din Franța.

Acesta vine la Suceava, special pentru a celebra împreună Ziua Internațională a Francofoniei, la invitația doamnei profesor Sanda-Maria Ardeleanu, președinta Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, iar titlul pe care îl propune pentru conferința sa de la Biroul Francez este „Français, France, Francophonie: une trilogie à revisiter”.

Conferința va fi urmată de un program artistic coordonat de doamna profesor Tamara Sabin și oferit de elevi suceveni ai Colegiului Național „Mihai Eminescu”, Școlii Gimnaziale „Miron Costin”, Colegiului Național de Informatică „Spiru Haret” și Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”, ca urmare a parteneriatului pe care Biroul Francez îl are cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, în organizarea evenimentului.

Programul domnului profesor Henri Boyer la Suceava include și o serie de conferințe pe care le va susține la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, marți, 22 martie, ora 11:00, în sala A302, Conferința Représentations partagées: stéréotypage, stéréotypes și de la ora 14:00, în sala A302, Visioconférence: La communication politico-médiatique et ses évolutions en France. Les „petites phrases”.

Totodată, se menționează că profesorul Henri Boyer va participa miercuri, 23 martie, începând cu ora 11, la inaugurarea Centrului de Reușită Universitară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare”, urmând ca joi acesta să viziteze comuna-muzeu Ciocănești, desemnată „Satul Cultural al României” în 2014 și 2016, în cadrul unui program desfășurat de Asociația Cele mai Frumoase Sate din România (ACFSR), sub patronajul Ambasadei Franței în România și a Delegației Wallonie – Bruxelles la București.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.