Cu ocazia Zilei Internaţionale Împotriva Traficului de Persoane, Organizatia non guvernamentală „Salvati Copiii filiala Suceava” va organiza în liceele din judeţ diverse activităţi în care vor prezenta metodele de recrutare a victimei, mijloacele traficului, scopul şi instituţiile de protecţie a persoanelor traficate.

La nivel mondial, ziua de 18 octombrie este dedicată prevenirii traficului de persoane, fenomen ce a luat amploare începând cu anii 1990 și în România. Traficul de persoane este în general privit ca un fenomen transfrontalier, cu toate că aproximativ 30% dintre victime sunt traficate intern.

Traficul de persoane se face în scopul exploatării sexuale, a exploatării prin muncă, cerșetorie și pornografie.Copiii sunt în continuare o categorie vulnerabilă la trafic, fiind prezenţi în proporţie de aproximativ 40% din totalul victimelor identificate. Județul Suceava a fost încă de la început, teritoriu sursă și de tranzit pentru victimele traficului de persoane.

Pentru a marca această zi și pentru a preveni traficul de persoane în rândul copiilor, Salvați Copiii filiala Suceava, va desfășura activități la Colegiul Național ”Ciprian Porumbescu” Suceava, Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni, Colegiul Național ”Andronic Motrescu” și Colegiul Tehnic Rădăuți și la Botoșani.

În cadrul activităților se vor prezenta metodele de recrutare a victimei, mijloacele traficului, scopul traficului și instituții de protecție a victimelor. Acțiunea se bazează pe scurt-metrajul ”Capcana”, realizat de Andrei Siran, elev la CN ”Ștefan cel Mare” Suceava, în parteneriat cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane Suceava, CN  ”Ștefan cel Mare”  și Salvați Copiii filiala Suceava. La realizarea filmului au participat voluntari ai organizației, elevi și studenți care sunt implicați în proiectele organizației pentru prevenirea traficului de persoane.

Activitățile sunt desfășurate în parteneriat cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane Suceava, Colegiul Național ”Ciprian Porumbescu” Suceava, Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni, Colegiul Național ”Andronic Motrescu” și Colegiul Tehnic Rădăuți și la Botoșani.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.