Consiliul Județean Suceava și Biblioteca Bucovinei “I.G.Sbiera” organizează vineri, 26 ianuarie 2018, 12h., în Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei, o Conferință dedicată Zilei Internaționale a Victimelor Holocaustului și susținută de scriitoarea Angela Furtună. Moderator, istoricul Gabriel- Gheorghe Cărăbuș.

Filme BBC și DW despre istoria și mărturiile de la Auschwitz – Birkenau vor putea fi vizionate la final, precum și o mini-expoziție de carte la temă.

 

Conferința Angelei Furtună va avea două secțiuni:

 1. Supraviețuitori ai Holocaustului, prin Artă și Adevăr. Din Bucovina, în marea literatură a lumii: Norman Manea, Paul Celan, Arnold Daghani, Aharon Appelfeld, Rose Ausländer.
 2. Mari români la Yad Vashem (Memorialul Holocaustului de la Ierusalim). Respect și omenie pentru oameni de omenie de ieri  –  modele și punți de legătură între popoarele de azi.

 

Istoricul zilei:

 

Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului a fost desemnată, începând din 2oo5, ziua de 27 ianuarie din fiecare an și reprezintă prima comemorare universală a victimelor Holocaustului. Această comemorare a fost decisă prin Rezoluția Adunării Generale a Națiunilor Unite numărul 60/7 din 1 noiembrie 2005, adoptată la a 42-a ședință plenară. Astfel, la 24 ianuarie 2005, în cadrul unei ședințe speciale, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a marcat a 60-a aniversare a eliberării lagărelor de concentrare naziste și sfârșitul Holocaustului care a avut ca rezultat uciderea a 6 milioane de evrei europeni și a milioane de persoane de alte naționalități de către regimul nazist german.

27 ianuarie este data la care, în anul 1945, cel mai mare lagăr nazist de exterminare, situat în Polonia la Auschwitz-Birkenau, a fost eliberat de armata sovietică.

Înainte de rezoluția 60/7, se instituiseră zile naționale de comemorare a Holocaustului, cum ar fi Der Tag des Gedenkens an die Opfer des Nationalsozialismus (Ziua Comemorării Victimelor Național-Socialismului) în Germania, stabilită printr-un decret al Președintelui Germaniei Roman Herzog la 3 ianuarie 1996. Din 2001, 27 ianuarie fusese și Ziua Holocaustului în Regatul Unit. Multă vreme, doar şapte state au comemorat Holocaustul: Austria, Germania, Marea Britanie, Israel, Italia, România şi Statele Unite, adică 3.6 % din totalul membrilor ONU. Rusia, succesor legal al fostei URSS şi membru permanent al Consiliului de Securitate, nu comemora Holocaustul, la fel cum nici China sau Franţa, de asemenea membri permanenţi ai Consiliului de Securitate.

 

8 Responses

 1. Motanul_Scormonilă_bis

  Această manifestare anuală pare,pentru cine simte cum bate vântul la Suceava in ultimii ani,mai ales in mandatele fericitului întru pomenire Flutur,deci pare şi ipocrită, şi nesinceră , si puternic personalizată,până la punctul in care mai degrabă seamană cu un festival al revanşei doamnei Furtună ce are a se răfui cu duşmanii ei care au “limojeat-o” ,mai anţărţ ,dintr-un post călduţ in cultura locală…
  Act ,desigur,de antisemitism pur,deoarece dumneaei este esenţa luptei impotriva antisemitismului post-comunist,astăzi si mâine, iar duşmanii ei sunt cei mai mari dusmani,din invidie,desigur,ai spiritului poporului lui Israel,ai lui Eretz Israel,pentru că numai dumneaei poate să traducă pentru vulg cum devine cazul,numai ea este autorizată să dea batalamale de persoane agreate,ceea ce nu poate fi decât corect din moment ce doar ea si numai ea a fost educată in acest spirit de catre enigmaticul său părinte,colonelul Furtună,mare om,mare caracter,cel care a primit educatia de bază,in anii ’50,la Moscova,la şcoala de catiheţi a lui Felix Dzerjinski,şi acela un mare luptator pentru drepturile omului din URSS,in diferitele sale ipostazuri… (dacă pretinde că nu a fost la şcoala de taici in URSS ,să spună doamna Furtună intr-o pauză de publicitate sau de pus picături in nas,ca să-i furnizez mai multe amănunte…)
  Deci,ca să cităm din clasicii in viaţă ,dintre aceia care manifestează in mod obişnuit in faţa Prefecturii,doamna Furtună ar cam fi cazul să mai facă un pas in spate,să mai lase şi pe alţii să se pronunţe,să arate cu degetul,eventual reprezentanţi autorizaţi ai respectabilei Comunităţii evreieşti din Suceava!
  Apoi,aşa-zisa implicare a Consiliului Judeţean in această manifestare este cea mai mare şi mai penibilă ipocrizie dintre toate! Domnul Flutur abia s-a scos in primul său mandat dintr-un scandal de antisemitism primitiv dar si imbecil,deoarece,sfătuit prost de către un consilier fac-totum,emanat de anumite organe la care dumnealui a servit ca Erithacus Rubecula (măcăleandru…),a dat banii CJ cu titlu de subvenţionare pentru cartea unui legionar din Câmpulung,un anume George Ungureanu,pentru care acel consilier de facto,impostor sfertodoct abonat la robinetul sinecurist cu bani de la CJ,deci pentru care băga mâna in foc că a fost doar in treacăt legionar,nici nu ştia ce-i aia,lasă că a fost comisar la românizare,despre Zelea Codreanu ştia că a fost entomolog (adică prindea muşte!!),era prieten cu rabinul Filderman dar şi cu Geo Bogza,mai era puţin si îl făcea liberal,cumătru cu I.G. Duca! Chit că numitul măcăleandru fusese in excursie de lucru la Bucuresti,trimis de cine trebuie ca să destrame un cuib de legionari in formare care activa in zona cenaclului literar de la uzinele Vulcan,mă inţelegi,dar nu numai atâta,că locuise chiar in casa lui Zelea Codreanu,stătuse pe scaunele aceluia, dar el credea că era entomolog… Si iaca aşa,ca să scape de gura acestei noi Ana Pauker de Suceava,ca să aiba si ea o satisfacţie ,au pus ei mână de la mână să se scape ei-inde-ei,si l-au limojatără însă doar puţin pe Vasile Ilie,pe care doamna Furtună avea boală,mai ales! Aşa a rezultat că domnul Flutur nu ştiuse nici cu kurul despre aspectele de antisemitism rezultate din expunerea pe coperta cărţii despre motanul Somnorilă a pozei lui Corneliu-Zelea Codreanu,poate a fost doar un efect cromatic parazit sau o greseală de traducere… Domnului Vasile Ilie i s-a dat ceea ce ,de fapt,a urmărit toată viaţa adică o sinecurică, să aibă ce să bage şi el pe sub musteaţa sa de mr.(r),domnul Flutur a fost lăsat să facă in continuare politică iar domnul consilier măcăleandru se pişă şi acum cu trupa sa ,ca act cultural omagial,pe ruinele Cetăţii de Scaun a Sucevei,interpretând in sensul cel mai larg noţiunea de “scaun”,ca loc unde işi fac nevoile dumnealui şi trupa,martirii şi mărturisitorii stabiliţi de CJ,el fiind inainte de toate un mare filosemit,aspect stabilit de pretenii săi evrei cu ocazia festivalulului de la Corlata,special amenajat in acest scop!
  Ca să nu mai spunem că,imediat după ce incidentul cu motanul Somnorila ajunsese la apogeu iar doamna Furtună răcnea ca din gură de şarpe despre antisemitismul celor care o limojeaseră,când impostorul o facea timid “fiica de colonel torţionar”,deci in toiul scandalului, domnul Flutur a fost vizitat ca din intâmplare de domnul ambasador O’Gitenstein,irlandez sadea,cu care a pus ţara la cale şi căruia i l-a oferit plocon pe Vasile Ilie, fie la proţap, fie jintuit,dupa o reţetă cunoscută numai de domnia sa!
  Intre noi fie vorba,nu se inţelege nici acuma de ce nu i-a răspuns colonelul torţionar impostorului măcălenadru,de ce nu l-a pus cu botul pe labe,deoarece dumnealui,cu toată Moscova pe care o avea in suflet si in spate,nu torţionase pe nimeni,fusese şeful serviciului de contraspionaj,unul foarte competent (in linii mari…) ceea ce ne duce cu gândul că amândoi se cunoşteau din tinereţe şi au ezitat să se dea in gât,după cum e năravul de gen,ca să nu se rănească cu cioburile…
  Apoi,iarăşi se pomeneşte in mod ipocrit despre mari români care nu-ştiu-ce la Vad-Yashem,mai să ne dea lacrimile… Care sunt aceştia,in afara câtorva,puţini la număr, care au avut doar o atitudine decentă intr-o vreme a canaliilor? Dar micii români,cei care au comis crime in ţară dar mai ales in Transnistria,in lagărele de la Vapniarka,unde sunt pomeniţi,de ce nu apare lista lor spre cuvenita pomenire in ziarele conformiste ale judeţului?
  Când primarul prelipcan dar şi alţi iubitori de cultură locală il tot pomenesc pe Norman Manea,se agaţă de numele lui,îl propun pentru diferite premii,incepând cu Nobel-ul,au in vedere,de exemplu,să-si ceară public scuze de la marele scriitor evreu de expresie inclusiv românească pentru faptul că statul român l-a trimis in Transnistria in vagonul de vite când avea 5 (cinci)ani,că la vârsta la care bunicii spun poveşti copiilor ca să-i adoarmă şi să vizeze frumos,acesta nu ştia şi nici nu intelegea de ce este tratat ca o vită,de ce ii sunt omorâţi părinţii,bunicii.. Că a inceput şcoala abia când avea 9 ani,că poate nici astăzi nu inţelege ce i s-a intâmplat din partea acestor mari furnizori de “drepţi intre popoare”,care ştiu să cadă in picioare mai ales faţă de ambasadorii străini nervoşi…
  Că există o răspundere pentru fapta altuia,un fidei comis,in măsura in care te prevalezi şi de meritele acelei persoane pentru care răspunzi,ale acelui grup ,ale acelei comunităţi..
  Până când aceste lucruri nu vor fi abordate frontal,public,cu participarea tuturor celor care au fie o raspundere fie o datorie,demersul care este ,din pacate,doar personal al doamnei Furtuna, este numai o ipocrizie fardată!
  Subiect de reflecţie pentru irlandezul domn O’Gitenstein sau asimilaţii: fireşte că domnul Flutur,posesorul unei culturi pădurăreşti infailibile,cu elemente de păşunism care nu pot fi,toate,expuse din anumite motive,cunoscător al unei”adevărate istorii a Bukowinei”,una pe care o ştiu doar ei,adică el,domnul Ursu de la muzeu şi măcălendrul anterior menţionat,deci fireşte că nu poate să spună chiar totul, ca să sa nu se interpreteze,să nu mai pară el ca fiind atât de martir şi atât de marturisirtor pentru cauza sa secretă ! Dar oare,din punct de vedere cromatic şi nu numai,de ce este el atât de dedicat culorii verzi,pe care o expune unde nu te astepţi? Că ce are Bucovina ,fie şi a sa,fie şi a mea,cu verdele,să fie ceva cu Islamul? Doamne fereşte,am zice! Să fie ceva pădurăresc,vreo odă cromatică inchinată binefăcătorului Schweighofer,care mai are puţin şi ne lasă şi fără tufe,ca verdeaţă?
  Sau să fie ceva ,vreun agrement cromatic ,de-al răposatului entomolog Corneliu Zelea Codreanu?
  O discuţie serioasă cam aşa ar trebui să inceapă… Cel puţin aşa cred unii,mai cârtitori…

  Răspunde
 2. Furtună Angela

  Solicitare Identitate și asumare în Justitie:
  – față cu intoxicarile facute de personajul sub pseudonim Motanul_scormonila:

  1. O discuție serioasă nu9 poate fi purtată cu anonimi că dvs. Serios veti putea fi considerat abia când vă veți publica identitatea. Deocamdată sunteți doar un minor agent de influență al Propagandei prin mercenari, un sabotor de duzină și un calomniator nedemn.

  2. Proiectul acesta a fost inițiat și condus consecvent de mine, Coordonatorul, mai bine de 15 ani. Nu am de ce să fac un pas în spate, când specializarea și expertiza mă acreditează Nu ați participat la nicio sesiune. Nu ați comunicat cu nimeni opiniile dvs. E un proiect de prestigiu al Sucevei si al României, sunt mulțumită de nivelul său de seriozitate și asumare pe vectorul specific.

  3. Vă solicit datele dvs. de identitate (nume, prenume, adresă, virtuală și reală) pentru că intenționez să vă dau pe mana politiei si sa va chem în justiție, și cea civilă, și cea militară, pentru calomnie și denigrare, și pentru a aduce dvs. în fața instanței probele pe care susțineti că le aveți pentru a compromite
  un serviciu de contraspionaj românesc acuzandu-l că și-ar fi scolarizat specialiștii la KGB.

  Angela Furtuna

  Răspunde
 3. Motanul_Scormonilă_bis

  Aveţi umorul involuntar al locuitorilor anumitor asezăminte dar şi propensiunea genetica specifică a categoriei din care,cu onor,şi tătânele dvs. face parte,reziduurile mnezice… Altfel, nu aţi fi spus atât de ritos că : „…Deocamdată sunteți doar un minor agent de influență al Propagandei prin mercenari, un sabotor de duzină…” ,pierzand dvs. şirul ezact in momentul în care enumerarea specializată trebuia să mearga înspre : “..duşman înrăit al clasei muncitoare,chiabur,suspect de propaganda impotriva orânduirii socialiste,aţâţător la război,deviator de dreapta care si-a trădat apartenenţa de clasă…” !
  Să fi fost doar o scăpare?
  Apoi,dacă nu aţi fi dat curs primului impuls canin care v-a împins intr-o directie ideologic greşită,dacă aţi fi citit textul măcar de două ori,aţi mai fi observat că:
  – Prin comparaţie cu numeroşii dvs. detractori,unii dintre ei de nevoie,după ce i-aţi scos de pe şine prin atitudini comparabile cu aceea de mai sus,deci faţă de aceştia eu am fost chiar duios cu dvs.,ceea ce nu vă pot promite şi pentru perioada următoare,că ,ca să vorbim mai pe departe,nu stiţi cu cine vă puneti in cârd,frica de delirul unora fiind ultima pe lista fricilor mele personale,aşa anonim cum sunt! (cacofonia este intenţionată,ca să vă scutesc de o indoială)
  – Eu nu am pretins şi nici nu pretind,doamne fereşte,să am vreo discuţie cu dvs.,fie ea şi serioasă,din motive lesne de inţeles pentru majoritatea populaţiei adulte a Sucevei,indeosebi a celei care ştie să scrie şi ,mai ales,să citească!Pe cale de consecinţă,mi se rupe intr-un număr anume dacă mă consideraţi serios sau glumeţ sau indiferent cum,premisa obligatorie,din punctul meu de vedere, fiind aceea ca eu să va consider serioasă!
  – La fel,imi permit să remarc şi sa comunic,indiferent de furiile dvs. de bază,că nu aveţi un monopol al problemelor comunităţii evreieşti,nu sunteţi nici purtatorul său de cuvânt,nici membru, nici drept între popoare,nici cronicar şi,in general,nimic! V-aţi arogat un statut care vă este tolerat,vă adăpostiţi in concepte,verbe şi ameninţări care au intotdeauna legătura cu acest subiect şi pretins statut de apostol al dreptăţii,al revanşei,insă bunul simţ ar trebui să vă şopteasca, măcar in pauzele de publicitate şi de pus picături in nas, (mă repet din anumite motive…)că nu sunteţi ceea ce doriţi să fiţi invocând vehement vechimea decât in măsura in care şi terţii,comunitatea,vă recunosc acest statut ca fiind şi just şi logic şi meritat! In rest,ar fi bine să vă intre in cap că nu aveţi nici un monopol al discuţiei,nici vreo exclusivitate,nici vreun patent,nici o batalama care să vă cofere dreptul de a da certificate de bună purtare sau de exprimare corectă in raport ca Tablele lui Moise…
  Vă fac o re-precizare,poate vă intră ,prin repetare,in repertoriul obişnuit:comentariul meu se referă,in rezumat,doar la anumite aspecte tangenţiale rezultând din poziţia ipocrită a autoritaţilor româneşti,ale statului român in general şi ale vremelnicilor deţinători ai puterii din Suceava faţă de probleme asupra cărora şi in legătură cu care dvs. consideraţi că aveţi un monopol ,un cod al bunelor purtări,sacul cu indulgenţe: că ,anume,Norman Manea este bun de imagine a Sucevei, insă nimeni nu s-a gândit să-i ceară,mai intâi,oficial scuze pentru abominabilul tratament la care a fost suspus in copilăria sa de către statul român,ai cărui fidei comisari sunt actualii funcţionari şi kufurinzi propagandişti autodesemnaţi ai actualului stat român! Că aceasta este o ruşine ,o vină ocolită ipocrit,dar că nici dvs. nici alţii asemenea nu aveţi sacul cu indulgenţe,ausweiss-ul absolvitor pentru cercul dvs. restrâns,foarte restrâns… Că atunci cand a fost dus in Transnistria cu vagonul de vite,la 5 ani,Norman Manea era doar un „mic jidan din Burdujeni” ,care stim noi ce şi cum,dar când e să ne slujească in campaniile electorale sau in imagine,este „..scriitorul sucevean…” ,”mare român…”!
  La fel,dacă nu cedaţi primului impuls canin,aţi fi remarcat că va indic o cale înspre marii mistificatori şi ipocriţi ai momentului,înspre aceia care profesează in maniere considerate subtile un soi de legionarism sadea,prin aluzii cromatice sau paşuniste,prin recursul la teme care nu pot fi arborate oficial,ca să nu ne stricăm la dinţi cu pretenii evrei ,să ne afectăm prin fapta proprie statutul de „martir” si „mărturisitor”,prin expedierea subiectului pe la persoane considerate ca fiind măcar excentrice,uşor duse cu pluta,prin contrapondere faţă de idealul reprezentat de bucovinenii veniţi cu pluta de la rezervorul de bucovineni din Botoşani,de la apa Başăului,unde statum si plânsum cu degetu-n nas… Care promovează un fel de hop-ţup-ţup din care,ca ingredient perpetuu,şi dvs. faceţi parte şi vă şi complaceţi din raţiuni care nu pot fi decât personale!
  Prin urmare,drama poporului evreu,cumplita soartă a populaţiei evreiesti in contextul tulbure al perioadei interbelice şi al razboiului mondial,nu poate fi ,in continuare, obiect de gargară şi de expediere in registrul frivol propagandistic al unor blog-uri şi forumuri,al unor reuniuni rezultate din iniţiative personale folosite ca armă impotriva adversarilor reali sau presupuşi ai organizatorilor.
  O şueta de cafenea cu un barman nervos şi cu fierbinţeala craniană.
  In fine,deveniţi confuza insă la fel de vehementă când pretindeţi că aveţi nevoie de datele mele personale ca să mă dati pe mâna justiţiilor agreate de dvs. ,dar iaraşi vă opriti cu enumerarea,deoarece aţi omis să pomeniti alte tipuri de răspunderi care sunt autonome,deci pot fi avute in vedere: administrative,disciplinare,de dreptul muncii şi al celui comercial!
  Nu se inţelege: dvs. vorbiţi in nume propriu sau in numele acelui serviciu de contraspionaj ultragiat? Că cum veţi sta in instanţă,ce statut veţi avea? Sau vine defuncta Directie a III-a,răposatul general Mortoiu ,să depună despre cuviosul Furtună? Ce calitate procesuală va avea Directia a III-a,va fi reînfiinţată puţin pentru uzul dvs. personal?
  Parcă vad cu ochii mintii pe judecator dar si pe Directia a III-a,ca fantomă,discutând:
  “…si ce pretindeţi dvs.,stimata directie? Onoarea mea nereperata si trei kile de mastică prima,onorată instanţă!”
  Sigur ca aş putea să vă liniştesc binişor în legătură cu acest subiect,insă ideea nu este să transform discuţia in altceva… Cel mai bine şi mai bine ar fi să-l intrebaţi dvs. personal pe tata cum devine cazul! Ca lubrifiant,pentru cazuri de uitare neprovocată: in certurile sale târzii,de după 1964,este adevărat sau nu că unii dintre inamicii săi conjuncturali,foşti prieteni,când încă era pe rol la Secu,deci înainte de tulburelul din 1989,îl linişteau cu remarca: „…eu nu am fost ,ca dvs.,la studii la Moscova,eu am fost la Bumbeşti-Livezeni !!!” ?
  Şi că domnul Furtună nu a negat niciodată asertiunea,neavând cu ce,uitarea amănuntului survenind târziu,cam pe când martorii precum şi colegii s-au mutat la loc cu verdeaţă. Nu chiar toţi,desigur,şi nu cu toate hârtiile care contează ca probe pe la procese,la o adică!
  Nervozitatea vă joacă si alte renghiuri:la poveştile de pe cuptor,nu se poate ca tata să nu vă fi spus,doamna Angela,că era un frumos obicei in anii ’50,până să crape Stalin,ca DSS să-şi scoleasca cei mai buni ofiţeri la Moscova,la Felix Djerzinski,care înainte de a fi nume de şcoală kaghebistă (poate era seminar teologic şi noi nu ştim,doamnă!) a fost şeful CEKA,autor al celebrei aserţiuni: „..nu există persoane nevinovate,există numai persoane pe care încă nu le-am anchetat noi!”
  Deci poate vă amintiţi sau vă spune acuma cum l-a cunoscut personal pe Beria precum si pe alţi clasici ai sovietelor! Mai ierea un obicei,că se întorcea sublocotenentul de la Moscova şi cu o nevastă ,o Nataşa hotarâtă să facă totul pentru victoria internaţionalismului proletar,care punea ea umărul ,dar nu numai umărul , in acest scop!
  Nu că aşa ar fi stat lucrurile şi cu acum domnul Furtună,insă e bine să admiteţi că dumnealui nu a plecat la Moscova ca şef al serviciului de contraspionaj,a fost şi el,acolo,unul dintre numeroşii cadeţi,cu dosar bun,cu origini sociale sănătoase ! Apoi,aceste practici sunt notorii,iar in drept lucrurile notorii nu trebuie dovedite! Chiar dacă există şi această posibilitate!
  Concentraţi-vă pe duşmanii dvs. adevăraţi,amintiţi-vă,de exemplu,in ce condiţi aţi făcut pace cu impostorul sfertodoct care vă zicea,din dragoste,deoarece şi el este „prieten cu evreii” ,deci care nu vă scoate din „fiica colonelului torţionar”. Ce direcţie din DSS,ce secţiune patriotică, ultragia dumnealui in această manieră? V-ati constituit parte civilă sau militară?
  Ce indulgenţe i-aţi acordat? Se cunoştea sau nu se cunoştea cu acum domnul Furtună in fericiţii intru pomenire ani ’70-’80? Care şi cum era şeful,cine semna cu pseudonim şi primea indemnizaţia lui Iuda inmulţită cu rata eternă a inflaţiei?
  Faceţi paşii despre care consideraţi că vă aranjează,nu este treaba mea… Uneori aceştia pot fi luaţi insă,in grabă,drept paşi de kazaciok iar Alba-ca-Zăpada se dovedeşte a fi ,la o lectură mai atentă,in spiritul luptei de clasă,Scufiţa Roşie.
  Nu vă sfidaţi norocul la monopol,la cacealma! Niciodata nu ştii ce iese…

  Răspunde
 4. Furtună Angela

  Latul se strânge în jurul dvs., stimate asasin.

  Ati omis să spuneți cum vă numiti, totuși, pentru a fi credibil. Asta arată clar că sunteți un pericol public, tocmai de aceea vă voi da pe mâna poliției și voi cere legitim să aduceți în fața Tribunalului Militar și a celui Civil dovezile care să vă susțină delirul torționar de forum.

  Am cerut domnului Redactor șef al acestui site, domnul Tilihoi, coordonatele dvs. Tot ce în chip mincinos susțineti aici cu scopul clar de a defaima si calomnia arata ca sunteti un profesionist al asasinatelor și nu mă miră că această execuție tipica de unitate militară precede evenimentul de comemorare a Victimelor Hocaustului.

  Încă de acum 15 ani când am început să dezvolt acest proiect structură dvs. de defaimare si politie politica nazi-bolsevica a început să mă atace pentru a mă intimida, organizand periodic campanii de haituire, exact precedand evenimentele mele.

  Numele, stimate domn!
  Ar fi util să vă devoalati identitatea și calitatea în care ați organizat acest atac.

  Răspunde
 5. Motanul_Scormonilă_bis

  As cere si eu domnului Tilihoi coordonatele dumneavoastra dar ma tem ca nu mi le-ar putea da,nu ca ar fi ilegal,ci pentru ca nu le-ar putea strange la un loc!

  Răspunde
 6. Angela Furtuna

  Dvs. nu va dezvaluiti identitatea si haituiti oameni nevinovati, care nu va cunosc, si aruncati informatii defaimatoare clare, din acelea imposibil de verificat dar prin sugestie inducand confuzie si maculare, cu scopul de a compromite autorul acestui proiect de comemorare a Victimelor Holocaustului.
  La vechii mei asasini locali care au organizat multiple limojari ale mele in Bucovina, intre care gradatii Beldeanu, Arcu, cu tot cu fiii lor, Vicol, clanul mason Steiciuc, Diaconu sau Cozmei si haita din jurul lor, Flutur, Vasile Ilie sau Lungu, garda lor din SIE-SRI-USV, acum ati aparut si dvs., din aceleasi vagauni ale urii si ale mizerabilismului.

  V-am mai scris si ieri, mai sus: nu reprezentati nimic, afara doar de un complexat fanatic de tipul lup criminal tacut cu misiuni de tortionar forumist, tragator si killer. Sunteti platit sa faceti astfel de fapte, prin care compromiteti personalitatile tarii, oamenii curati si onesti la care nu aveti acces prin racolare sau atragere in zonele voastre de influenta. De opera sau activitatea mea, multiplu validata si apreciata in lumea libera si in societatea care conteaza, nu va puteati lua. Atunci, ati incercat sa construiti o poveste – si aceea necredibila – despre familie, cu toate ca din start era evident ca lumea construieste democratie in timp ce dvs., mizerabilii subminatori ai democratiei, mafia de conexiuni legionar-nationalist-ceausiste – dinamitati eforturile poporului roman si ale tarii de a se vindeca de metodele teroriste pe care oameni ca dvs. le reprezinta din plin.

  Daca ati fi avut curajul sa dezvoltati un dialog nomal si sa va aratati identitatea, formatia, pregatirea reala, meritele, recunoasterile profesionale si academice, culturale sau civice, ati fi putut fi credibil. Asa, insa, sunteti doar un pericol public, un gunoi uman pervertit la noul totalitarism, care va covine de minune: altceva oricum nu stiti sa faceti, decat RAU pentru tara noastra si cetatenii ei.

  Răspunde
 7. Motanul_Scormonilă_bis

  P.S.
  “Dac-ati sti si voi/ce oras frumos/si ce seri sunt la Moscova…!” Acesta este,stimata doamna,un hit linistitor,de calmare.

  Răspunde
  • Angela Furtuna

   Cel mai calm va fi acest popor roman, ca si mine, cand indivizi de teama dvs., veritabili hartuitori si killeri, vor ajunge in fata justitiei si vor da socoteala conforme legilor pentru crimele lor.

   Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.