În perioada 29 martie – 3 aprilie, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, se desfăşoară o serie de activităţi, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române.

Jandarmii sărbătoresc, în data de 3 aprilie, 163 de ani de când a fost semnată ,,Legiuirea pentru reforma Corpului Slujitorilor în Jandarmi” de către domnitorul moldovean Grigore Alexandru Ghica. Acest act a pus bazele Jandarmeriei Române şi a rămas un document de referinţă pentru evoluţia ulterioară a instituţiei.

Duminică, 31 martie, începând cu ora 13.00, în parcarea centrului comercial Iulius Mall Suceava, detaşamentul de intervenţie al inspectoratului va prezenta exerciţii de intervenţie profesională, un moment de dresaj cu câinii de serviciu, precum şi tehnica şi armamentul din dotarea structurilor de intervenţie din cadrul Jandarmeriei Române.

„La această manifestare invităm pe toţi cei care doresc să ne fie alături şi să cunoască îndeaproape dotarea şi misiunile Jandarmeriei Suceava”, au precizat într-un comunicat de presă cei de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.