Ziua Mondială  a Mediului Înconjurător este o zi marcată în calendar pe data de 5 iunie, pentru a face un apel de conștientizare a importanței protecției mediului dar și pentru a lua măsurile necesare pentru a-l proteja. 

 Fiecare ediție are la bază o temă recomandată de Programul Națiunilor Unite pentru Mediu, temă care pune accentul pe o preocupare deosebit de presantă în ceea ce privește mediul.

Tema în acest an este „Restaurarea ecosistemelor ”, pentru a aminti valoarea ecosistemelor și a pericolelor cu care se confruntă. Ecosistemele reprezintă rețeaua vieții pe Pământ. Un ecosistem cuprinde toate organismele vii și interacțiunile dintre ele într-un loc dat.

Lecțiile de educație muzeală vor avea loc în perioada 2-4 iunie 2021, orele 10- 14, la sediul Muzeului de Științele Naturii, din cadrul Muzeului Național al Bucovinei.

Programările se pot face la telefon 0230-213775.

 „Vă așteptăm să învățăm despre ecosistemele naturale și create de om, despre importanța păstrării acestora, despre poluare dar și despre reciclare ca metodă de protejare a mediului”, au transmis reprezentanții Muzeului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.