Duminică, 6 aprilie 2014, la sediul PDL Suceava, Organizația Județeană de Tineret a PDL Suceava a desfășurat o amplă acțiune de screening populațional pentru controlarea tensiunii arteriale, a glicemiei și a greutății corporale.

Alături de personalul medical invitat și de tinerii inițiatori, la această acțiune dedicată sănătății sucevenilor a participat și doamna deputat Sanda Maria Ardeleanu. Conform acesteia, genericul sub care se desfășoară Ziua Mondială a Sănătății anul acesta este „Bolile transmise prin vectori”.

“Dacă temele altor Zile ale Sănătății au vizat problema bolilor degenerative aferente îndeosebi populației vârstnice, tema de anul aceasta, „Bolile transmise prin vectori”, se referă la o arie mult mai largă a populației expusă la contactul cu viruși, bacterii, paraziți. Aceștia sunt vectorii biologici. Alte boli transmise prin vectori sunt cele ce cuprind bolile apărute ca urmare a expunerii la agenți fizici sau substanțe chimice. Revenind la vectorii biologici, contactul cu ei, fie că sunt viruși, bacterii sau paraziți, implică aglomerări umane, neprotejarea contactului dintre sănătoși și bolnavi, deoarece transmiterea acestor vectori biologici se poate face prin strănut, tuse, mâini murdare, deci condiții precare de igienă. Sloganul Zilei Mondiale a Sănătății din acest an înseamnă o preocupare deosebită pentru îmbunătățirea condițiilor de igienă, pentru consumul unei ape curate, respirarea unui aer nepoluat, consumul unor alimente necontaminate biologic”, a declarat Mihai Ardeleanu, doctor în științe medicale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.