Ziua Mondială a Sănătății a fost marcată de Spitalul Județean Suceava printr-o expoziție de fotografie. Potrivit managerului unității spitalicești, medicul Alexandru Calancea, fotografiile realizate de către artistul fotograf sucevean Dimitrie Balint, ilustrează istoria Spitalului Județean Suceava, începând cu anul 1960. La evenimentul restrâns, ce s-a desfășurat în Sala de Conferințe a SJU, au luat parte, alături de conducerea unității medicale, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, artistul fotograf sucevean Dimitrie Balint și caricaturistul Mihai Pînzaru PIM.

„Evenimentul a fost unul restrâns, însă colegii mei pot vizita această expoziție pe tot parcursul lunii”, a declarat managerul Alexandru Calancea.

De altfel, dr. Calancea și-a propus să realizeze o expoziție permanentă de fotografie pe holurile Spitalului, în care să fie atât fotografii din trecut, cât și fotografii actuale cu unitatea spitalicească.

„Mi-am propus să realizez o expoziție permanentă în care să fie ilustrată evoluția Spitalului Județean Suceava, de care să se bucure atât colegii mei, cât și pacienții unității medicale”, a conchis managerul Spitalului Județean Suceava, dr. Alexandru Calancea.

Reamintim că Ziua Mondială a Sănătăţii este sărbătorită, în fiecare an, la 7 aprilie, cu scopul de a evidenţia o temă de sănătate specifică unui domeniu prioritar ce provoacă îngrijorare în accepţiunea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.