Direcţia de Sănătate Publică Suceava, în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al judeţului Suceava, asistenții medicali comunitari din cadrul Unităților Administrativ Teritoriale, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, au celebrat în data de 26 iunie 2017, Ziua Mondială de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri şi organizează, în perioada 26 iunie – 21 iulie 2017, Campania IEC cu sloganul „În primul rând, ASCULTĂ” şi mesajul-cheie „Să îi asculţi pe copii şi tineri este primul pas pentru a-i ajuta să crească sănătoşi şi în siguranţă”.

Campania „În primul rând, ASCULTĂ” este o iniţiativă de creştere, pe baze ştiinţifice, a sprijinului pentru prevenirea consumului de droguri, fiind astfel o investiţie efectivă în bunăstarea copiilor şi tinerilor, a familiilor şi a comunităţilor din care fac parte aceştia.
Acţiunile de Informare-Educare-Comunicare , vor sublinia importanţa unei atitudini vigilente şi responsabile din partea adulţilor: părinţi, educatori, personal din serviciile preventive, decidenţi, şi vor încuraja copiii şi tinerii din comunităţile noastre să stea departe de droguri.

Direcția de Sănătate Publică Suceava va desfășura în această perioadă următoarele activități:
– Campanii în rețelele de socializare, care să atragă atenția asupra pericolului reprezentat de consumul de droguri ilegale.
– Distribuire de materiale informative asistenților medicali comunitari si antrenarea acestora in desfășurarea unor evenimente informative, culturale, distractive, sportive, care pot crește gradul de conștientizare cu privire la pericolului reprezentat de consumul de droguri ilegale, în cele 60 comunități deservite de către aceștia.
– Distribuire de materiale informative și activități culturale, distractive, sportive în parcul central din Suceava, în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al judeţului Suceava.
Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică asigură finanţarea, coordonarea, analiza şi monitorizarea activităţilor campaniei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.