Marți, 17 septembrie, Direcția de Sănătate Publică Suceava va marca Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului prin postarea de grafică tematică în sălile de așteptare de la cabinetele medicilor de familie.

„Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului a fost creată pentru a facilita dezvoltarea politicilor și practicilor privind siguranța pacienților în toate Statele Membre OMS și pentru a acționa ca o forță majoră la îmbunătățirea siguranței acestora”, a precizat directorul executiv dr. Liliana Grădinariu.

Campania ZMSP din acest an, organizată pentru prima oară în România, are ca tema Îngrijirile medicale în condiții de siguranță și are ca scop Conștientizarea profesioniștilor din domeniul furnizării serviciilor de sănătate, precum și a pacienților asupra importanței îngrijirilor medicale de calitate cât și asupra siguranței pacienților.

Printre obiectivele campaniei se numără informarea profesioniștilor din sănătate asupra importanței îngrijirilor medicale în condiții de siguranță; conștientizarea medicilor asupra necesității utilizării corecte a tehnologiilor și instrumentelor pentru realizarea unui act medical mai sigur cu efecte secundare reduse și informarea pacienților și aparținătorilor acestora asupra importanței implicării eficiente în îngrijirea lor în cursul terapiei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.