Pentru prima dată, în țara noastră sărbătorim Ziua Națională a Lecturii, în data de 15 februarie 2022. Cu această ocazie și elevii Liceului Tehnologic „Ștefan cel Mare” Cajvana au desfășurat activități specifice. Lor le-a plăcut această inițiativă și majoritatea și-au adus cărți de acasă ori le-au împrumutat de la bibliotecă, iar alții au citit pur și simplu texte din manualul disciplinei care era programată la ora respectivă. A fost interesant și așa chiar dacă nu au avut în față o carte diferită, ci un manual.
Activităţile s-au dovedit a fi constructive, interesante, amintindu-le elevilor că este important să citească și din cărți tipărite, nu doar de pe gadgeturi, tablete, telefoane și laptopuri.

Unii și-au dat seama că au citit foarte puține cărți din biblioteca ce o dețin acasă, alții și-au propus să împrumute cel puțin o carte pe săptămână pentru a o lectura, iar alții au realizat cărți și semen de carte.
La finalul zilei, elevii au primit diplome, ecusoane, semne de carte și chiar cărți. Acesta a fost scopul Zilei Lecturii, să înțelegem că trebuie să citim mai mult.

„Astfel, elevii au avut încă o ocazie de a promova cartea și importanța cititului, atât pentru minte, cât și pentru suflet”, și-a exprimat satisfacția reușitei, prof. Crăciun Pîțu Cristina, șefa catedrei de limba și literatură română.

Și la biblioteca liceului activitățile pregătite pentru această ocazie au avut în centru pe elevii cititori iar bibliotecara Mâțan Rodica i-a îmbiat pe toți cu recomandări, recenzii și expoziții de carte precum și cu invitația lansată atât copiilor, cât și părinților de a vizita biblioteca pentru împrumut de cărți și activități cultural educative.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.