Elevii Școlii Gimnaziale „Iorgu G. Toma” Vama au sărbătorit în avans ziua de 1 Decembrie. Astfel, vineri, 26 noiembrie, sub îndrumarea profesorilor și a directorul unității școlare, prof. Bogdan Faraon, școlarii au cântat, au recitat poezii și au desenat. De asemenea, elevii au făcut diferite activități și la Biblioteca școlii.

Directorul Bogdan Faraon a precizat că astfel de activități au menirea de a le insufla celor mici patriotismul și iubirea de neam și de țară.

„Am sărbătorit în avans această zi istorică a țării noastre, întrucât 1 decembrie este declarată zi liberă. Sunt foarte bucuros că elevii învață despre istoria, tradițiile și valorile poporului român. Călăuziţi de aceste fapte, putem spune că rescriem o pagină de istorie prin acest program artistic şi credem în puterea lui de a uni şi călăuzi spirite. Trebuie să spun și că, în situația pandemică pe care o trăim azi, gândul nostru se îndreaptă cu recunoștință atât către marile spirite ce-au înfăptuit Unirea din 1918, cât și către eroii zilelor noastre, cadre medicale și militare și toți cei care contribuie la binele acestei națiuni”, a declarat directorul Școlii Gimnaziale „Iorgu G. Toma” Vama, prof. Bogdan Faraon.

Reamintim că pe 1 decembrie 1918 a fost convocată, la Alba Iulia, Adunarea Naţională a Românilor, lucrările finalizându-se cu Hotărârea de unire necondiţionată a Transilvaniei cu România, votată în unanimitate. Acest act a avut loc după ce, la data de 27 martie 1918, respectiv 28 noiembrie 1918, organele reprezentative ale Basarabiei şi Bucovinei au votat unirea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.