Ziua națională a produselor agroalimentare românești a fost marcată marți, 10 octombrie, și în piețele agroalimentare sucevene.
Ziua de 10 octombrie a fost declarată Ziua Produselor Agroalimentare Românești, fapt pentru care noi, ca și instituție, suntem prezenți în piața agroalimentară unde am postat un banner în care facem trimitere și îndrumăm consumatorii să se îndrepte către produsele românești. Am trecut pe la toți producătorii din zonă care au desfacere în piața agroalimentară și le-am oferit câte un steguleț tricolor pe care am menționat «Produs Românesc». Avem pliante pe care le înmânăm consumatorilor cu îndrumarea către produsele agroalimentare românești. Încercăm să fim alături de producători, astfel încât să avem produse bune, gustoase și sănătoase”, a declarat Duțu Haralambie, director executiv al Direcției pentru Agricultură Județeană Suceava.

Ziua națională a produselor agroalimentare românești este marcată, începând cu anul 2017, la data de 10 octombrie, fiind instituită prin legea 168/2017.
Prin instituirea acestei zile se dorește încurajarea producției agricole naționale pentru consumatorii români, precum și pentru cei ce dețin spații de vânzare (comercianți), producătorul urmând să prezinte, cu prilejul acestei zile, produse autohtone de calitate. De asemenea, se dorește îmbunătățirea statutului producătorului român în lanțul alimentar scurt și încurajarea consumului de produse agroalimentare autohtone și de produse tradiționale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.