Agenția pentru Protecția Mediului Suceava în parteneriat cu Asociația EUDEMOS și Eco-Școala “Ion Creangă” Suceava au organizat, vineri, 19 aprilie 2019, ora 11, la sediul din municipiul Suceava, strada Bistriţei nr. 1A, o activitate de educație ecologică cu tema Ziua Pământului – Protejați speciile noastre.

La acţiune au participat elevii clasei a III-a A de la Eco-Școala “Ion Creangă” Suceava, însoțiți de învățătoarea Rodica Florescu și reprezentanți ai APM Suceava.

Acțiunea a fost organizată în contextul săptămânii “Școala Altfel” și pentru marcarea Zilei Pământului care se sărbătorește în fiecare an pe 22 aprilie, începând cu anul 1970.

Specialiștii APM Suceava au explicat, pe înțelesul școlarilor, semnificația și importanța Zilei Pământului și a altor zile din calendarul ecologic. Cu ajutorul imaginilor, le-au fost prezentate frumuseți ale naturii dar și peisaje în care natura are de suferit din cauza unor activități umane.

Copiii au fost interesați de animalele dispărute, de cele pe cale de dispariție, atât la nivel global cât și de la nivelul României. De asemenea, au vizionat imagini cu plante și animale rare din rezervațiile naturale din județul nostru.

În cadrul acestei lecții altfel, elevii au primit semne de carte pe care au calendarul ecologic, ouțe de ciocolată, dar și idei prin care pot sărbători Pământul în fiecare zi. Au fost îndemnați să economisească apa, energia, să planteze o floarea, un copac, să protejeze plantele și animalele, să păstreze curățenia, să refolosească și să recicleze unele bunuri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.