Ziua Pompierilor din România va fi sărbătorită de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava și hipermarket-ul din Lunca Sucevei printr-un eveniment de amploare. Toţi cei interesaţi să descopere îndeaproape autospecialele şi echipamentul de intervenţie şi să afle direct de la profesionişti cum trebuie să acţioneze în situaţii de urgenţă sunt invitaţi duminică, 13 septembrie 2015, de la ora 11.00, în parcarea hipermarket-ului.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” (ISU) Suceava au pregătit pentru public un program special, care să le răspundă tuturor curiozităţilor şi să le dezvăluie din secretele tehnicii de intervenţie. Astfel, vizitatorii expoziţiei vor putea admira: o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime, o autospecială cu apă şi spumă pentru stingerea incendiilor, o autospecială pentru descarcerări grele, o autospecială de cercetare chimică, biologică, radiologică şi nucleară şi o autospecială a scafandrilor. Cei interesaţi vor putea cunoaşte echipamentele de care dispun fiecare dintre acestea şi aparatura performantă din dotare. În plus, vor fi prezente şi echipele de intervenţie, pregătite să le ofere vizitatorilor răspunsuri la curiozităţile lor şi să le arate cum funcţionează. Copiii care visează să devină pompieri vor putea chiar să poarte casca şi să urce în autospeciale, sub supravegherea personalului calificat.

În cadrul evenimentului desfăşurat în parcarea hipermarket-ului din Lunca Sucevei va fi amenajat şi un punct de informare, unde cei prezenţi vor putea afla de la reprezentanţii ISU cum pot preveni situaţiile de urgenţă diferite şi ce măsuri trebuie să aplice în cazul producerii acestora. În plus, pentru cei dornici să înveţe cum se realizează corect primul ajutor, specialiştii vor oferi demonstraţii şi explicaţii.

Programul manifestărilor organizate
duminică, 13 septembrie, cu ocazia „Zilei Pompierilor din România”, şi marţi, 15 septembrie – pomenirea Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, ocrotitorul pompierilor

13 septembrie:
09.00 – 12.00 – sediul ISU
Ziua Porţilor Deschise: prezentarea tehnicii şi accesoriilor de intervenţie, precum şi a unor segmente de probe din concursurile profesionale ale pompierilor militari;
12.00 – 13.00 – sediul ISU
Slujbă religioasă în memoria eroilor pompieri.
Depunere de coroane şi jerbe de flori la mormintele eroilor pompieri din judeţ, dar şi la monumentul „Pompierul” din faţa sediului inspectoratului.
Acordarea de diplome şi plachete.
Recompensarea lotului I.S.U. Suceava, care s-a clasat anul acesta pe locul 4 în clasamentul general naţional în cadrul concursuriklor profesionale.
Defilarea Gărzii de Onoare a inspectoratului şi reîntâlnirea cu cadrele militare în rezervă sau retragere;
11.00 – 16.00 – Parcarea Iulius Mall
Expoziţie cu tehnica de intervenţie a Detaşamentului de Pompieri Suceava, unde vor fi prezente autoplatforma de salvare de la înălţimi, o autospecială cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD tip B, autospeciala pentru descarcerare grea, autospeciala CBRN (chimic, biologic, radiologic, nuclear), autospeciala cu echipajul de scafandri.
Amenajarea unui punct de informare preventivă, cu pliante, stingătoare şi un manechin al pompierilor paramedici SMURD.
Desfăşurarea de activităţi demonstrative şi instructiv-educative pentru vizitatori.
17.00 – Horodnicu de Sus
Evidenţierea rezultatelor Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Brodina care este multiplu campion naţional la concursurile profesionale de gen. Acordarea de diplome şi placehete din partea ISU şi Consiliul Judeţean Suceava.

15 septembrie:
09.00 – 12.00 Slujba Sfintei Liturghii la Biserica Militară – Acatistul Sf.Ier. Iosif cel Nou de la Partoş.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.