În fiecare an, la 13 septembrie, este sărbătorită Ziua Pompierilor din România, care marchează data bătăliei dusă de pompierii militari în Dealul Spirii. Anul acesta se împlinesc 165 de ani de la lupta în care pompierii militari au înfruntat trupele otomane intrate în Bucureşti ca să înăbuşe Revoluţia de la 1848.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” al judeţului Suceava marchează Ziua Pompierilor din România cu o serie de acţiuni ce vor debuta vineri, 13 septembrie, de la ora 10.00, în Piaţa Tricolorului, din apropierea Palatului Administrativ Suceava.

„În timpul luptei cu forţele inamice covârşitoare ca număr, pompierii şi-au dovedit curajul şi spiritul de sacrificiu. De atunci, în nenumarate rânduri, pompierii militari au demonstrat că sunt mereu la datorie, gata să-şi salveze semenii aflaţi la nevoie şi să-şi apere ţara cu arma în mână. Misiunile pompierilor s-au extins şi cuprind o arie ce se întinde de la apărarea vieţii cetăţenilor, a bunurilor acestora, a mediului înconjurător până la înlăturarea efectelor inundaţiilor, a accidentelor şi a altor tipuri de calamităţi”, se arată în comunicatul remis de Compartimentul de Informare a ISU Suceava.

Publicul va putea urmări defilarea trupelor inspectoratului şi a tehnicii de luptă folosită la intervenţiile în situaţii de urgenţă. Aceste evenimente vor fi precedate de un ceremonial religios de cinstire a memoriei eroilor pompieri, avansări în grad şi acordarea unor diplome.

Printre acţiunile pe care pompierii suceveni le vor mai prezenta se numără un exerciţiu de descarcerare a unor persoane în urma unui accident rutier şi stingerea unui incendiu. Seara, în jurul orei 21:00, se va desfăşura Ceremonia de Retragere cu Torţe.

De asemenea, sediile tuturor subunităţilor din judeţ, inclusiv cea din municipiul Suceava, îşi vor “deschide porţile” pentru toţi vizitatorii, cărora le vor fi prezentate echipamentele şi tehnica de luptă a pompierilor salvatori.

 

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.