Pompierii militari suceveni şi-au sărbătorit ziua într-un cadru festiv, atât în subunităţile din tot judeţul şi la sediul inspectoratului, de pe strada Universităţii, cât şi în parcarea hipermarket-ului din Lunca Sucevei, alături de cetăţenii în slujba cărora sunt.

Astfel, începând de duminică dimineață, porţile salvatorilor s-au deschis pentru vizitatori, iar pentru cei curioşi au fost prezentate tehnica şi accesoriile de intervenţie. La orele prânzului, la sediul inspectoratului, au avut loc o serie de activităţi care au cuprins un moment de istorie al pompierilor, o ceremonie religioasă cu pomenirea pompierilor eroi, depunere de coroane şi jerbe de flori la monumentul „Pompierul” din faţa Bisericii Militare, acordarea de diplome de excelenţă pentru oficialităţi şi şefii de instituţii, precum şi ciocnirea la final a unei cupe de şampanii cu camarazii de arme în rezervă sau în retragere, dar şi cu cei prezenţi la festivitate.
Momentul festiv s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava.

În parcarea hipermarket-ului din Lunca Sucevei, cetățenii au putut vizita expoziţia cu tehnica de intervenţie a Detaşamentului de Pompieri Suceava, unde au fost prezente autoplatforma de salvare de la înălţimi, o autospecială cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD tip B, autospeciala pentru descarcerare grea, autospeciala CBRN (chimic, biologic, radiologic, nuclear) şi autospeciala cu echipajul de scafandri. De asemenea, s-a amenajat un punct de informare preventivă, cu pliante, stingătoare şi cu manechine al pompierilor paramedici SMURD, pe care s-au făcut demonstrativ exerciţii de resuscitare şi de acordarea a primului ajutor medical de urgenţă. Olly, câinele pompier de căutare/salvare, a făcut, ca de fiecare dată, deliciul publicului, indiferent de vârstă.

Pompierii militari suceveni vă aşteaptă şi marţi, 15 septembrie, la Biserica Militară, unde se va săvârşi Sfânta Liturghie şi Acatistul Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş – ocrotitorul pompierilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.