Cu prilejul Zilei Protecției Civile, pompierii militari suceveni organizează o serie de activităţi. Astfel, în data de 28 februarie, atât la sediul inspectoratului (Suceava), cât şi în subunităţile din judeţ (Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Solca, Siret, Gura Humorului, Vicovu de Sus, Poiana Stampei şi Dolhasca), se vor deschide porţile între orele 9:00-15:00, iar vizitatorilor le vor fi prezentate tehnica şi echipamentele de intervenţie specifice, pentru salvarea persoanelor în situații de protecție civilă.

Totodată, salvatorii suceveni îi vor învăţa, pe cei care îi vor vizita, măsurile de protecţie în caz de incendiu, inundaţii, cutremur sau la descoperirea de muniţii neexplodate.
De asemenea, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă se vor afla la marile centre comerciale din municipiul reşedinţă de judeţ, pentru desfăşurarea unor acţiuni de informare preventivă a cetăţenilor şi distribuirea de flyere cu reguli de comportare, în situaţia producerii unor dezastre naturale.
Pe plan intern, la sediul inspectoratului, se vor desfășura activități de înaintare în grad înainte de termen, precum și de acordare a unor diplome de merit, pentru cadrele militare care s-au evidențiat prin rezultate deosebite în activitate și în misiunile specifice.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.