Vineri, 26 februarie, a fost Ziua protecției civile din România. Cu această ocazie, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina”, s-au organizat mai multe manifestări dedicate acestei zile.

Ziua-Protecţiei-Civile-sursa newsbucovina.ro

De la ora 10 dimineața, la manifestări au fost invitați mai mulți oaspeți de onoare, militari în rezervă care au servit arma „Protecției Civile”. Pentru aceștia, generalul de brigadă Ion Bulrui, a pregătit mai multe diplome de excelență pe care le-a înmânat personal invitaților.

După acest moment, a urmat ceremonialul militar de avansare în grad și s-au acordat diplome de merit pentru ofițerii și subofițerii care s-au remarcat în executarea de misiuni deosebite. Tot în cadrul acestei ceremonii, inspectorul șef al ISU a decernat plutornierului major Bogdan Popovici, Medalia Națională „Pentru Merit”, clasa a III-a, cu însemn pentru militari, care a fost conferită de președintele României, Klaus Werner Johannis, „în semn de apreciere pentru rezultatele remarcabile obţinute în activitatea profesională şi înaltul profesionalism dovedit în îndeplinirea misiunilor încredinţate”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.